Contabilitatea institutiilor publice. Comentata, actualizata si simplificata

Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 440
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Data aparitiei: 18. 10. 2011

Descriere:

"CONTABILITATEA INSTITUŢIILOR PUBLICE, COMENTATĂ, ACTUALIZATĂ ŞI SIMPLIFICATĂ" este lucrarea cu cea mai mare audienţă la cititori, care a ajuns în 11 ani de zile la al VII-lea volum cu perioada 31 august 2009-31 august 2011.


Pentru actualizarea Planului de conturi general, aprobat prin Ordinul nr. 1. 917/2005, s-au utilizat toate ordinele apărute în această perioadă, care au fost sistematizate şi comentate în cuprinsul lucrării, construindu-se monografii contabile pe tematicile izvorâte din ele şi actualizându-se cele anterioare la modificările aduse Planului de conturi.


Lucrarea conţine numeroase comentarii pe baza principalelor reglementări financiar-contabile şi fiscale apărute în acest interval de timp, monografii contabile pentru toate operaţiunile care reflectă execuţia bugetului instituţiilor publice şi consiliilor locale, pe surse de finanţare. Un important volum de monografii este dedicat evidenţierii operaţiunilor finanţate din fonduri europene nerambursabile ale căror reglementări date în anul 2008 prin Ordinul nr. 1. 187/2008 au fost modificate la mijlocul anului 2009 prin Ordinul nr. 2. 169/27. 07. 2009, diversificându-se gama conturilor şi lărgindu-se sfera de funcţionare a conturilor folosite. Acestea au fost organizate pe planurile de conturi folosite de fiecare categorie de beneficiari finali şi pe surse de finanţare.


Planul de conturi actualizat la 31 august 2011 este prezentat pe trei secţiuni distincte, pentru mai multă claritate: Planul de conturi general pe structura de la 31 august 2009, actualizat la 31 august 2011, Planul de conturi folosit la evidenţa fondurilor externe nerambursabile şi Planul de conturi al trezoreriei centrale a statului, pe structura de la cele două date de referinţă.


Prin această lucrare, autoarea doreşte să vină în ajutorul funcţionarilor publici din instituţii şi consilii locale pentru cunoaşterea evoluţiei modificărilor aduse de organele legislative centrale Planului de conturi general şi Instrucţiunilor sale de aplicare în vederea uşurării muncii acestora din punct de vedere practic.


Recomandăm cititorilor cu toată căldura prezentul volum cu o consistenţă şi o valoare teoretică şi practică inestimabile.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0242 sec