Contabilitatea in partida dubla simplificata si actualizata la persoanele juridice fara scop patrimonial

Contabilitatea in partida dubla simplificata si actualizata la persoanele juridice fara scop patrimonial
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010
Pagini: 458
Format: 17x24
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Data aparitiei: 13. 07. 2010

Descriere:

Lucrarea intitulată „CONTABILITATEA ÎN PARTIDĂ DUBLĂ, SIMPLIFICATĂ ŞI ACTUALIZATĂ LA PERSOANELE JURIDICE FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL“, elaborată de doamna expert contabil Virginia Greceanu-Cocoş, este o actualizare la 31 mai 2010 a lucrărilor publicate de domnia sa prin Editura Lucman, intitulate: „Contabilitatea administrării patrimoniului actualizată la asociaţii şi fundaţii“ şi „Ghid de monografii contabile pentru asociaţii şi fundaţii“, unice în ce priveşte complexitatea problemelor abordate din domeniul financiar-contabil, legislativ şi fiscal.

Modificarea de la 1 ianuarie 2008 prin OMEF nr. 1. 969/2007, Anexa nr. 1 a Planului de conturi aplicat la persoanele juridice fără scop patrimonial prin alinierea lui la Planul de conturi al operatorilor economici aprobat prin OMF nr. 1. 752/2005, înlocuit prin OMFP
nr. 3. 055/ 2009, aplicabil de la 1 ianuarie 2010, a impus actualizarea monografiilor contabile elaborate pe baza Planului de conturi aprobat prin OMFP nr. 1. 829/2003 şi compararea lor cu cea a operatorilor economici.

Prezenta lucrare este a 35-a elaborată de autoare care se bucură de o recunoaştere a eforturilor sale prin locul pe care îl ocupă pe piaţa cărţii încă din 1997 când a scos prima lucrare naţională în domeniul auditului public, intitulată „Practica auditului la instituţiile publice şi legislaţia utilă“, prin Editura Adevărul, deşi nici nu era legiferat auditul public în ţara noastră la acea dată.

Lucrarea se adresează profesioniştilor financiari-contabili individuali sau asociaţi, autorizaţi ca experţi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consilieri fiscali, lichidatori şi celor care sunt angajaţi în asemenea funcţii de diferite entităţi cu caracter nepatrimonial, care trebuie să cunoască şi profilul contabilităţii asociaţiilor şi fundaţiilor în partidă dublă, cât şi administratorilor-contabili de imobile şi unităţilor de cult, altele decât parohiile, care ţin evidenţa contabilă în partidă dublă. În categoria entităţilor cu caracter nepatrimonial care ţin contabilitate în partidă dublă intră: asociaţiile, fundaţiile, asociaţiile de proprietari, unităţile de cult (altele decât parohiile), sindicatele, patronatele, federaţiile, uniunile, cluburile, CAR-uri, partidele politice, alte organizaţii nepatrimoniale, guvernamentale sau neguvernamentale.

Internetul nu produce monografii contabile şi nu comentează legi şi ordine. El numai te informează despre apariţia lor, fără să-ţi răspundă la o problemă concretă care te frământă şi pe care o poţi găsi tratată în această carte pe care te invităm s-o cumperi şi pe tine cel care eşti adeptul internetului.
Home | Editura | Evenimente | Cariere | Contact | Regulament | ANPC

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec