Atlasul bioenergetic al omului

Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 182

DESCRIERE

Setea de cunoastere a omului nu are limite iar cei dornici si iubitori de cunoastere au reusit sa atinga marile taine ale Naturii si Cosmosului largind hotarele lumii vizibile. Gandul lor razbate dincolo de granita cunoasterii cu speranta de a privi dincolo de ea si de a surprinde necunoscutul. Dar nu, nu-i este dat omului sa treaca acest hotar, care se indeparteaza, pentru a-l ademeni din departari cu noi taine.
Epoca de cautare a pietrei filozofale a fost inlocuita de era cunoasterii stiintifice a universului, si cu toate astea omul tot nu s-a apropiat de descifrarea secretului absolut al vietii. Ba mai mult, sedus de construirea teoriilor universale unice, omul a reusit sa se indeparteze tot mai mult de acesta. Universul, cu siguranta, este mult mai bogat si mai elastic decat am crede si nu poate fi incadrat in teoriile precise elaborate de umanitate in scurta istorie a existentei sale. Toate teoriile actuale ce descriu fenomene deja descoperite nu sint capabile sa asimileze si sa explice o multime de manifestari adiacente, cunoscute inca din trecut si redescoperite in zilele noastre. Nu pot prezice nimic caci universul nu se supune unei logici liniare, evolutia lui poate genera salturi si cotituri bruste si poate fi atat de schimbator, incat nici o teorie nu va fi capabila sa le sintetizeze si sa le explice intru totul sau sa le zadarniceasca.
Prin urmare, ce-i de facut? Multi isi doresc ca totul sa aiba o explicatie si incearca, prin intermediul unor tipare stricte, sa urmeze logica normala, obisnuita, a vietii, pentru a avea incredere in ziua de maine. Sa-i lasam pe savanti sa desfete cu gene, cuante si toate chestiunile astea care tin de stiinta, pentru ca noi sa putem beneficia oricand de o tableta care sa ne ia durerea cu mana. Si sa se grabeasca sa ne explice de unde a aparut cancerul si de ce s-au inmultit cutremurele si uraganele. Altfel ziua de maine prea dispar in ceata imprevizibilului. Trecutul se contureaza atat de senin si confortabil in amintiri, incat iti vine sa strigi: "Dati-ne inapoi stralucitoarea zi de ieri!" Dar cui sa i-o ceri? Stelelor? Sa le ceri sa redevina la fel de vii si tainice, romantic de tainice, cum erau in copilarie. Stelele s-au schimbat in departarea lor de atatia si atatia ani lumina, sau poate noi ne-am izolat de ele pierzandu-ne acuitatea vederii si sensibilitatea de odinioara? Ce folos cu aceste stele care nu dau nici lumina nici caldura? Chiar daca astazi exista persoane care sustin cu tarie ca stelele au o influenta asupra omului, previziunile lor seamana mai mult a nascocire. Sau poate ar trebui sa intrebam Soarele de ce s-au schimbat toate in asemenea masura, unde s-a dus blandetea mangaietoare a razelor lui, ce ne acopereau nasul cu pistrui si ne umpleau de dulcea asteptare a verii. Pragmatici si ultrarationali am reformulat relatia noastra cu Soarele in grade Celsius si anotimpuri. Mai avem timp doar sa observam petele de pe familiarul nostru astru si suferim ca au devenit mai numeroase. Nu cumva ne-am patat noi insine, impartind atat de confortabil lumea in doua: alb si negru, bine si rau? Si iata ca Soarele nostru devine adesea ostil si se intuneca.
Poate sa rugam Pamantul sa ne explice unele lucruri? Nu, mai bine sa nu-l sacaim cu intrebari caci se va supara de tot si va da din umeri - si-n mare paguba se va preface sacaiala. Mai bine sa ne amintim cum am indiguit raurile intrand in competitie cu insasi natura, si cum am construit tot felul de mine pereclitand coaja subtire a obrazului pamantesc, rascolind-o si distrugand echilibrul realizat de natura in milioane si milioane de ani. Ei sint insetatii nostri de cunoastere deveniti curiosi dar si lacomi, cruzi, brutali, incercand sa ia cu forta ceva ce nu le apartine. Apoi, in incrancenatele incaierari ale marilor razboaie, tot ei s-au ocupat de impartirea bogatiilor smulse Pamantului. Si iar s-a zguduit corpul lui sub copitele hoardelor insetate de putere, bogatie si sange si sub exploziile provocate de tot felul de tipuri de armament, cele mai noi cuceriri ale umanitatii, instrumente de distrugere.
Mult a rabdat Pamantul, dar iata ca nu mai suporta, se scutura incetul cu incetul, ca sa scape de lumea civilizata. Ba dezlantuie un uragan, ba un cutremur in partile cele mai bolnave. Sau mai doboara un avion, minune a tehnicii, si-l striveste cu pieptul sau, sau mai pune la cale cine stie ce catastrofa. Le arata oamenilor ca in lumea civilizata oamenii ar trebui sa se inteleaga intre ei, sa respecte natura ce le inconjoara salasul, si insusi Pamantul. Vom auzi, vom intelege aceste sugestii sau vom persista in a ne impovara karma?
Iata ca am ajuns la comentariile despre iubirea de cunoastere si curiozitatea oamenilor, la cuvantul cheie al acestei carti. Cuvantul nu este din limba noastra si de fapt din nici o limba vorbita la ora actuala pe Pamant, caci sanscrita este o limba moarta pentru comunicarea umana. Dar cuvantul a ramas si traieste. Sa incercam in cartea aceasta sa-i intelegem ambele sensuri: pe cel profund si pe cel superficial. Bio - provine de asemenea dintr-o limba iesita din uz - greaca veche - si inseamna viata. In prezent, stiinta a pus stapanire pe el, colorandu-l in nuantele durerii si sterilitatii - rosu si alb. Ar trebui sa ne folosim de posibilitatea de a extrage din acest cuvant noi sensuri, alte valori pentru a-l face mai cuprinzator. Si, in sfarsit, cuvantul energie - foarte popular in veacul de care tocmai ne-am despartit - care sta la originea cuvantului energetic. Este cunoscut in toate limbile si folosit cu precadere in tehnica si fizica, ramuri ale stiintei care se considera unele dintre, sau poate chiar singurele sustinatoare si descoperitoare ale energiei pentru umanitate. Si totusi, oamenii isi dau deja seama ca energia se ascunde nu numai in miscarea libera a particulelor elementare. Energia este prezenta peste tot in jurul nostru. De exemplu, in interiorul corpului omenesc exista o substanta subtila, tot o forma de energie, care se misca si conduce toate procesele vietii pamantene a omului.
A venit timpul ca oamenii sa-i devina prieteni. Sa urmarim in paginile cartii si ipostaza energetica a vietii omenesti. Pentru expresivitatea si profilarea concreta a unei expuneri exemplare atat de necesare in studiul temelor energiei subtile s-a ales forma atlasului cu comentarii detaliate. Acestea vor spori gradul de intelegere a raportului universal, complex si contradictoriu, dar atat de armonios conceput: Cosmos - Om.





Cuprins
În loc de prefaþã... 9
Introducere... 15
I. Energia - formã de viaþã... 19
II. Omul - entitate energeticã... 30
II. A. Energia în corpul uman... 43
II. B. Anatomia omului din punctul
de vedere al energiei... 46
III. Legãturile reciproce dintre organe
ºi cercul elementelor primare... 55
IV. Specificul funcþionãrii canalelor energetice... 62
V. Canalele energetice... 95
VI. Practica lucrului cu canalele energetice... 104
VI. A. Stimularea canalelelor energetice... 113
VI. B. Masajul liniar... 119
VII. Canalele energetice din punctul
de vedere al practiciiYoga... 121
VIII. Centrele energetice ale omului... 131
IX. Corpurile omului... 148
X. Legile cosmusului... 171
Din partea editorului
În seria cãrþilor noastre sînt abordate practic toate laturile vieþii
omului contemporan din punctul de vedere al apãrãrii bioenergetice.
A fost vorba deja despre relaþia omului cu el însuºi, ºi despre
relaþia lui cu lumea înconjurãtoare, cu universul întreg, cu familia ºi
propria casã. Doar o patã albã a rãmas - apãrarea celor mai vulnerabili
din punct de vedere energetic - copiii.
Autorul textelor, Grigori Kapiþa, nu ne-a lãsat moºtenire o
lucrare completã, consacratã respectivei probleme. Totuºi, în toate
caietele lui se regãsesc nenumãrate observaþii ºi exemple din viaþa
copiilor. Importanþa informaþiilor despre copii, copii ce au nevoie de
apãrare din partea adulþilor din cauza cîmpului energetic destul de
slab, l-au determinat pe editor sã alcãtuiascã o carte de sine stãtãtoare,
avînd la bazã învãþãtura generalã a lui Kapiþa despre relaþiile reciproce
dintre om ºi lume ºi pe baza observaþiilor lãsate de autor în manuscrisele
sale. Aceastã carte este propusã pentru încheierea seriei „Sã nu ne
facã rãu“, în carte se va relata amãnunþit cum sã apãrãm un om încã
nenãscut ºi pe viitoarea lui mamã, cum sã-l ferim de tot rãul în primii
ani de viaþã ºi atunci cînd va creºte ºi va merge la ºcoalã.
S-a acordat o atenþie specialã tipurilor de atacuri energetice
sub incidenþa cãrora poate cãdea copilul dumneavoastrã ºi modului în
Grigori Kapiþa
8
care dumneavoastrã, ca pãrinþi ºi bunici nu numai cã puteþi, dar sînteþi
obligaþi sã procedaþi pentru ca imensa lume exterioarã sã nu-i dãuneze
în nici un fel copilului dumneavoastrã.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0261 sec