Reglementari contabile conforme cu directivele europene (OMFP 3055/2009 - in vigoare de la 01.01.2010)

Reglementari contabile conforme cu directivele europene (OMFP 3055/2009 - in vigoare de la 01.01.2010)
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2010
Pagini: 368
Format: 14,6x20,5
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Conține O. nr. 3.055/2009 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene (in vigoare de la 1 ianuarie 2010) și O. nr. 2.861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii.
Reglementările contabile sunt structurate in două părţi, corespunzătoare directivelor transpuse, respectiv Reglementările contabile conforme cu Directiva a patra a Comunităţilor Economice Europene şi Reglementările contabile conforme cu Directiva a şaptea a Comunităţilor Economice Europene. Implicit, elementul central al acestora il constituie situaţiile financiare anuale – individuale sau consolidate –, care au rămas nemodificate.
Faţă de reglementările contabile in vigoare, cele publicate recent aduc o serie de elemente de noutate, cum ar fi anumite tratamente contabile sau prevederi referitoare la cadrul general de intocmire şi prezentare a situaţiilor financiare anuale.
In principal, modificările şi completările aduse reglementărilor contabile au avut in vedere, pe de o parte, precizarea tratamentului contabil pentru unele operaţiuni economice, ca urmare a evoluţiilor inregistrate in mediul economico-financiar sau propuse de mediul de afaceri, iar, pe de altă parte, introducerea unor prevederi exprese, cu scopul evitării riscului de interpretare.
Cartea se adresează atat contabililor practicieni, cat şi elevilor şi studenţilor din instituţiile de invăţămant cu profil economic. De asemenea, este utilă administratorilor sau altor persoane care au obligaţia gestionării unităţilor şi răspund pentru organizarea şi conducerea contabilităţii.
Data aparitiei: 19.01.2010
368 pagini

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.037 sec