Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexa

Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexa
Preț: 12,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2013
Pagini: 368
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Lucrarea „Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexa – Legislatie consolidata: 27 august 2013” se prezinta ca o selectie a celor mai importante acte normative care reglementeaza profesia de avocat (inclusiv examenele precum cele de primire in profesie, definitivat etc.), prezentate cu toate modificarile la zi, actualizarea fiind realizata la data de 27 august 2013.

Include si:
● Decizii cu caracter interpretativ ale Consiliului UNBR
● Statutul profesiei de avocat (cu ultimele modificari aduse prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 769/2013 – M. Of. nr. 497 din 7 august 2013)
● Codul deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana
● O.U.G. nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor
● Hotararea Consiliului UNBR nr. 4/2011 – Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA (cu ultimele modificari aduse prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 693/2013)
● Hotararea Consiliului UNBR nr. 713/2013 privind organizarea examenului de primire in profesie – sesiunea septembrie 2013
● Hotararea Congresului Avocatilor nr. 12/2011 privind adoptarea programului de pregatire profesionala continua a avocatilor pe perioada 2011-2015
● Regulamentul de organizare si functionare a UNBR si de desfasurare a sedintelor Consiliului UNBR
● Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator (extras) (cu ultimele modificari aduse prin Legea nr. 255/2013 – M. Of. nr. 515 din 14 august 2013, in vigoare de la 1 februarie 2014)

Produsul este disponibil si in Editie Premium, tiparita pe hartie alba de calitate superioara.

Despre colectie

EDITURA UNIVERSUL JURIDIC, lider al pietei de carte juridica din Romania, va propune o colectie care sa vina in ajutorul dumneavoastra – COLECTIA PRO LEGE – o colectie speciala, dedicata cunoasterii, intelegerii si utilizarii legislatiei romane si europene.

Cu un nou design, intr-o noua structura, cu un continut imbogatit, dedicata sprijinirii activitatii dumneavoastra teoretice si practice, in scopul unei bune cunoasteri si a unei eficiente utilizari, al clarificarii si elucidarii normelor legislative, Editura va propune in aceasta colectie o serie de lucrari care acopera principalele domenii de interes.

Consideram oportun, in contextul legislativ actual, in care noile coduri genereaza o adevarata revolutie a sistemului juridic romanesc, sa venim in sprijinul dumneavoastra cu un proiect nou care sa faciliteze accesul la legislatia interna, si nu numai.

Lucrarile noastre ofera legislatie consolidata, informatii privitoare la cele mai recente modificari legislative, actele normative prin care s-au produs respectivele modificari, deciziile relevante al Curtii Constitutionale si recursurile in interesul legii utile, istoric, denumiri marginale, index, note redactionale, referinte si scurte extrase, dupa caz. Avand in vedere aparitia pe piata a unor noi acte normative, si ne referim aici mai ales la noile coduri – unele dintre acestea, neintrate inca in vigoare – semnalam si prezenta unor lucrari comparative: noul cod - vechiul cod, lucrari in care sunt prezentate tabele de corespondente intre articole.

Intelegand nevoia unei priviri globale asupra unui anumit domeniu, am selectat cele mai importante si cele mai frecvent utilizate acte normative conexe, pentru a le alatura codurilor ori altor acte normative principale, si a veni astfel in sprijinul dumneavoastra cu informatii adecvate.

Prin acest nou produs, prin comunitatea celor mai reputati autori angrenati in acest proiect, precum si cu avantajul experientei de peste 10 ani pe aceasta piata juridica, avem incredere ca vom deveni prima dumneavoastra alegere in materie de legislatie consolidata!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec