Indicele Glicemic. Concept-cheie în dieta Montignac

Preț: 14,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Conceptul de indice glicemic, folosit în mod revoluţionar de Michel Montignac încă din 1986, redefineşte principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, măsoară capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adică al zahărului din sânge) în raport cu o scară de valori având ca punct de referinţă glucoza. Montignac demonstrează că alimentele cu IG scăzut (legume, fructe proaspete) îşi eliberează treptat energia în organism şi duc la o senzaţie prelungită de saţietate. În schimb, cele cu IG mare (pâinea albă, cartofii prăjiţi) produc energie pe durată scurtă, organismul simţind repede nevoia unei noi gustări.

După o primă parte de teorie a nutriţiei, axată pe conceptul de IG, cartea vă oferă liste cu alimente în funcţie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu înseamnă doar scăderea în greutate, ci şi diminuarea riscului de apariţie a unor boli precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0345 sec