Bucătărie ayurvedică

Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Sunita Gosh, Narayan Mustt
Editura: Sapientia
Anul publicării: 2013
Pagini: 168
Format: 13x20
DESCRIERE
Ayurveda este probabil cel mai vechi sistem de nutriţie şi tratament din lume care a supravieţuit până în zilele noastre.
În tradiţia ayurvedieă, medicina şi alimentaţia merg mână în mână, nefîind niciodată separate.
Această carte îşi propune să vă asiste la primii paşi pe care îi veţi face în lumea Ayurvedei, în general, cât şi în bucătăria ayurvedieă, în mod special.
Aici veţi găsi atât bazele teoretice ale Ayurvedei, cât modalităţi simple şi practice folosite în bucătărie, modalităţi care vă vor ajuta să vă restabiliţi sănătatea şi echilibrul interior.
Această carte se doreşte a fi mai mult decât o nouă carte de bucate - mai degrabă un manual de sănătate care, dacă se foloseşte cu înţelepciune, ne poate duce la noi baze de înţelegere a medicinii şi a plăcerii de a mânca.
Avem credinţa că prin paginile acestei cărţi veţi descoperi o latură pe cât de practică a Ayurvedei, pe atât de delicioasă şi încântătoare.
Vă dorim mult succes şi poftă bună!
Invitaţie la arta de a găti ayurvedic... 7
Capitolul 1 - INTRODUCERE... 9
Capitolul 2 - CONSTITUŢIA INDIVIDUALĂ... 13
Capitolul 3 - FACTORI CARE NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA... 28
Capitolul 4 - GUSTURILE Şl DIGESTIA... 37
Capitolul 5 - REŢETE... 44
SUPELE... 50
KICHARI... 58
PREPARATE DIN OREZ... 64
LEGUMELE... 74
PREPARATE PRĂJITE... 88
RAITA... 95
MURĂTURILE... 101
CHATNEY SAU CHATNI... 105
PÂINEA TRADIŢIONALĂ... 110
DULCIURI... 114
BĂUTURI... 120
REŢETE DE LAPTE MEDICINAL... 125
REŢETE ADIŢIONALE... 128
ANEXA 1 - Cum să ne determinăm propria constituţie ayurvedică... 131
ANEXA 2 - Planificarea meniului zilnic în funcţie de tipologie... 136
ANEXA 3 - Linii generale despre alimentele de bază... 137
ANEXA 4 - Câte ceva despre vitamine... 152
ANEXA 5 - Câte ceva despre minerale... 155
ANEXA 6 - Fructele... 157
ANEXA 7 - Legumele... 163
ANEXA 8 - Condimentele... 155
În tradiţia ayurvedieă, medicina şi alimentaţia merg mână în mână, nefîind niciodată separate.
Această carte îşi propune să vă asiste la primii paşi pe care îi veţi face în lumea Ayurvedei, în general, cât şi în bucătăria ayurvedieă, în mod special.
Aici veţi găsi atât bazele teoretice ale Ayurvedei, cât modalităţi simple şi practice folosite în bucătărie, modalităţi care vă vor ajuta să vă restabiliţi sănătatea şi echilibrul interior.
Această carte se doreşte a fi mai mult decât o nouă carte de bucate - mai degrabă un manual de sănătate care, dacă se foloseşte cu înţelepciune, ne poate duce la noi baze de înţelegere a medicinii şi a plăcerii de a mânca.
Avem credinţa că prin paginile acestei cărţi veţi descoperi o latură pe cât de practică a Ayurvedei, pe atât de delicioasă şi încântătoare.
Vă dorim mult succes şi poftă bună!
Invitaţie la arta de a găti ayurvedic... 7
Capitolul 1 - INTRODUCERE... 9
Capitolul 2 - CONSTITUŢIA INDIVIDUALĂ... 13
Capitolul 3 - FACTORI CARE NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA... 28
Capitolul 4 - GUSTURILE Şl DIGESTIA... 37
Capitolul 5 - REŢETE... 44
SUPELE... 50
KICHARI... 58
PREPARATE DIN OREZ... 64
LEGUMELE... 74
PREPARATE PRĂJITE... 88
RAITA... 95
MURĂTURILE... 101
CHATNEY SAU CHATNI... 105
PÂINEA TRADIŢIONALĂ... 110
DULCIURI... 114
BĂUTURI... 120
REŢETE DE LAPTE MEDICINAL... 125
REŢETE ADIŢIONALE... 128
ANEXA 1 - Cum să ne determinăm propria constituţie ayurvedică... 131
ANEXA 2 - Planificarea meniului zilnic în funcţie de tipologie... 136
ANEXA 3 - Linii generale despre alimentele de bază... 137
ANEXA 4 - Câte ceva despre vitamine... 152
ANEXA 5 - Câte ceva despre minerale... 155
ANEXA 6 - Fructele... 157
ANEXA 7 - Legumele... 163
ANEXA 8 - Condimentele... 155
RECENZII