GHID PFA (+ studii de caz, exemple, solutii, practica europeana)

GHID PFA (+ studii de caz, exemple, solutii, practica europeana)
Preț: 49,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 405
Format: 16,5x23,5
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Prin folosirea unui limbaj accesibil, dezbracat - pe alocuri - de tehnicitati inutile, materialul de fata este adresat si celor direct implicati, in calitate lor de:

@ comercianti (PFA - persoane fizice autorizate, II - intreprinderi individuale, IF - intreprinderi familiale),

@ profesii liberale (avocati, notari, consilieri juridici, executori judecatoresti, mediatori, auditori financiari, experti contabili, consultanti fiscali, practicieni in reorganizare si lichidare, traducatori/interpreti autorizati, medici, medici dentisti, medici veterinari, asistenti medicali, tehnicieni dentari, psihologi, arhitecti, sportivi, arbitri sportivi etc),

@ persoane care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala

* drepturi de autor (scriitori, compozitori, artisti plastici, actori, jurnalisti etc) si

* drepturi conexe dreptului de autor (artisti interpreti sau executanti, producatori de inregistrari sonore, producatori de inregistrari audio vizuale, producatori de emisiuni radio si tv etc),

* brevete de inventie, marci de fabrica si de comert, know - how etc).

Oricine doreste sa inceapa o activitate in acest domeniu, reclama nevoia unui sfat, nevoia a CEVA care sa-l lamureasca, sa-l scuteasca de „surprize"...

Am rezervat un spatiu suficient definirii si autorizarii profesiilor liberale: de la agentul de asigurari, brokerul, medicul, asistentul medical, arhitectul, avocatul si notarul, pâna la arbitrii sportivi si detectivii particulari.

Veti vedea ca in unele cazuri, o persoana desi este definita ca fiind de profesie liberala, nu poate profesa ca atare !

Nu puteam omite lamurirea dilemei folosirii sintagmei PFA, PFI sau profesie liberala. Sau profesie liberala versus profesie libera.

Am abordat tema utilizarii, facultative sau obligatorii, a FACTURII, de catre comercianti.

Am lamurit cum „functioneaza" (când se utilizeaza) casa de marcat. Când sunt obligat sa efectuez plati anticipate (la termene fixe, in cursul anului). Diferenta dintre norma de venit si sistemul real ca modalitati de stabilire / determinare a impozitului pe venit.

Nu am ocolit nici teme de actualitate precum analiza contractelor si conventiilor civile (noul cod civil), reconsiderarea activitatilor independente in dependente sau obligatiile profesiei liberale privind „anti-money laundering".


Autori:

Nicolae Mandoiu

Alexandru N. Suteu

ISBN: 973189564-7

Nr. Pagini: 405 pagini

Format: 16.5 x 23.5 cm

Data aparitiei: 26 Aprilie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec