Dietetica diabeticului
Preț: 27,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: I. Bordea, A.G. MATEI
Editura: Romania Press
Anul publicării: 2011
Pagini: 223
Format: 13x20
Categoria: Alimentatie si Naturism
Alertă stoc
DESCRIERE
Pentru bolnavii de diabet alimentele se împart în următoarele trei categorii:
1. permise sau libere de a fi consumate necântărite (sub 5% HC): CARNEA proaspătă, conservată sau congelată de oaie, pasăre, pește, porc, vită (rasol sau grătar); BRÂNZETURI fermentate (brânză topită, cașcaval, telemea); GRĂSIMI neprăjite (margarină, ulei, unt); LEGUME (ardei, bame, castraveți, ceapă verde, ciuperci, conopidă, dovlecei, fasole verde, lăptuci, măceș, morcov, praz, păpădie, roșii, salată verde, spanac, sparanghel, ștevie, țelină, untișor, urzici, varză, vinete etc.) și ouă proaspete fierte(1-2 pe zi).
2. libere de a fi consumate, însă obligatoriu cântărite (între 5 și peste 50% HC): CARTOFI, CEAPĂ uscată, FASOLE boabe, FRUCTE (afine, agrișe, alune, arahide, avocado, banane, caise, căpșuni, cireșe, dude, fragi, grapefruit, gutui, kiwi, lămâi, mandarine, mango, măsline, mere, migdale, mure, nectarine, nuci, papaya, piersici, pere, pepeni, portocale, prune, struguri, vișine, zmeură etc.), GRIŞ, LACTATE (brânză de vaci proaspătă, caș, iaurt, lapte, sana, urdă), MAZĂRE boabe, MĂMĂLIGĂ, OREZ, PASTE făinoase fierte, PÂINE ș. a..
3. interzise: (bere, biscuiți, bomboane, cartofi prăjiți, ciocolată, cozonaci, curmale, dulceață, făină, halva, înghețată, miere, must, prăjituri, rahat sirop zahăr etc.).
Menționăm că s-au folosit date științifice de ultimă oră.
1. permise sau libere de a fi consumate necântărite (sub 5% HC): CARNEA proaspătă, conservată sau congelată de oaie, pasăre, pește, porc, vită (rasol sau grătar); BRÂNZETURI fermentate (brânză topită, cașcaval, telemea); GRĂSIMI neprăjite (margarină, ulei, unt); LEGUME (ardei, bame, castraveți, ceapă verde, ciuperci, conopidă, dovlecei, fasole verde, lăptuci, măceș, morcov, praz, păpădie, roșii, salată verde, spanac, sparanghel, ștevie, țelină, untișor, urzici, varză, vinete etc.) și ouă proaspete fierte(1-2 pe zi).
2. libere de a fi consumate, însă obligatoriu cântărite (între 5 și peste 50% HC): CARTOFI, CEAPĂ uscată, FASOLE boabe, FRUCTE (afine, agrișe, alune, arahide, avocado, banane, caise, căpșuni, cireșe, dude, fragi, grapefruit, gutui, kiwi, lămâi, mandarine, mango, măsline, mere, migdale, mure, nectarine, nuci, papaya, piersici, pere, pepeni, portocale, prune, struguri, vișine, zmeură etc.), GRIŞ, LACTATE (brânză de vaci proaspătă, caș, iaurt, lapte, sana, urdă), MAZĂRE boabe, MĂMĂLIGĂ, OREZ, PASTE făinoase fierte, PÂINE ș. a..
3. interzise: (bere, biscuiți, bomboane, cartofi prăjiți, ciocolată, cozonaci, curmale, dulceață, făină, halva, înghețată, miere, must, prăjituri, rahat sirop zahăr etc.).
Menționăm că s-au folosit date științifice de ultimă oră.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 75,00 leiPRP: 120,00 lei
- 70,00 leiPRP: 97,00 lei
RECENZII