BUCURIA - Fericirea care vine din interior

BUCURIA - Fericirea care vine din interior
Preț: 14,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2006
Pagini: 136
Format: 14x21
Categoria: Osho

DESCRIERE

Placerea e dependenta de ceilalti. Daca iubesti o femeie, daca asta e placerea ta, atunci acea femeie devine stapâna ta. Daca iubesti un barbat - daca asta e placerea ta si esti nefericita, disperata, trista fara el - atunci ai devenit sclava nu mai esti libera, esti la închisoare. Daca esti în cautare de bani si putere, atunci vei fi dependent de bani si putere. Omul care tot acumuleaza bani, a carui placere e sa aiba din ce în ce mai multi bani, va deveni din ce în ce mai nefericit, deoarece cu cât are mai multi, cu atât vrea si mai multi, si cu cât are mai multi, cu atât se teme mai tare ca o sa-i piarda.
E o sabie cu doua taisuri: primul tais este sa vrei mai multi. Cu cât pretinzi mai multi, cu cât doresti mai multi, cu atât mai mult simti ca îti lipseste ceva - te simti mai gaunos, mai gol. Iar celalalt tais al sabiei este ca, cu cât ai mai multi, cu atât te temi mai tare ca ai putea sa ramâi fara ei. Pot ti furati. Banca poate sa dea faliment, situatia politica din tara se poate schimba, tara poate deveni comunista... exista o mie si unu de lucruri de care depind banii tai. Banii nu te fac stapân, te tac sclav.
Placerea e periferica; de aceea e menita sa depinda de circumstante exterioare. E numai excitatie. Daca mâncarea e placere, ce îti place de fapt? Doar gustul - pret de o clipa, când mâncarea trece peste papilele gustative de pe limba, ai o senzatie pe care o interpretezi ca placere. Este interpretarea ta. Azi s-ar putea sa semene cu placerea, iar mâine s-ar putea sa nu mai semene cu placerea. Daca manânci zi de zi aceeasi mâncare, papilele gustative devin insensibile la ea. În scurta vreme ti se va lua de ea, nu-ti va mai placea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.028 sec