Alege-te pe tine însuți. Fii fericit, fă milioane, trăiește visul - carte audio varianta download (MP3 arhivat)

Preț: 45,24 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Durata: 8 ore și 14 minute

Lectura: Cosmin Șofron

 

 

Alege-te pe tine însuți

ACT și Politon vă oferă posibilitatea de a descărca, audiobookul Alege-te pe tine însuți (Choose Yourself), de James Altucher. Lectura în limba română a actorului Cosmin Șofron, vă va pune în temă despre continua schimbare a lumii prezente, autorul subliniind importanța de a miza pe propria fericire, alegându-vă pe voi înșivă. Lumea nu stă în loc. Piețele pică, joburile încep să dispară sau să fie automatizate. Industriile se reconfigurează și se reproiectează sub proprii ochi.

James Altucher spune că în anul 2008, criza economică a fost diferită. Lumea se schimba, banii părărseau sistemul. Senzația era că oportunitățile dispar la fel de repede ca banii. „Nu există nicio scăpare. Nu există nicio scăpare. Am continuat să-mi repet asta în minte. Am simțit că mă puteam condamna la moarte cu acele cuvinte. Dar nu puteam. Aveam copii. Trebuia să-mi revin….și atunci s-a produs declicul, atunci s-a schimbat totul. Dacă îmi doream să prosper, să supraviețuiesc, trebuia să mă aleg pe mine însumi. Din toate punctele de vedere. Miza era prea mare ca să n-o fac.”

Puteți accesa AICI pagina web oficială a lui James Altucher.

Citiți mai multe informații despre cartea audio "Alege-te pe tine însuți"

„A te alege pe tine însuți” nu este echivalentul manipulării. Nu este echivalent cu a obține întotdeauna ceea ce vreți. Acest audiobook nu este despre legea atracției. Este despre celelalte aspecte și despre punerea lor în ordine. Este despre înțelegerea miturilor externe care s-au prăbușit, aceleași mituri care au creat uriașa clasă de mijloc americană. Oamenii merg orbește. Dacă voi veți fi cei care pot vedea, vă veți putea croi un drum în această lume nouă.

În această carte audio, autorul declară că în ultimii cinci mii de ani, oamenii au fost în cea mai mare parte înrobiți de câțiva stăpâni exclusiviști care au înțeles cum violența, religia, comunicațiile îndatorarea și războiul de clasă conlucrează, pentru a subjuga un grup mare de oameni.

În audiobookul Alege-te pe tine însuți, James Altucher vorbește despre Visul American, despre nevoia de spațiu pe care o aveau oamenii, despre avânturile și căderile spectaculoase ale economiei de-a lungul timpului.

„Prețurile vor crește întotdeauna. Motivul este simplu: deflația este mai înspăimântătoare decât inflația. Într-un mediu deflaționist, oamenii încetează să mai cumpere lucruri deoarece își spun în sinea lor: «De ce să cumpăr astăzi când pot cumpăra mâine mai ieftin?» Așadar, guvernul va susține întotdeauna politici care cresc inflația. Lucru care va forța tendința veniturilor medii să scadă.”

Se pare că ascensiunea corporatismului (ca principiu opus capitalismului) i-a forțat pe oameni să se închidă în birourile lor cubice, în loc să-i trimită în lume, să exploreze, să inventeze și să se manifeste. Etica epocii „Alege-te pe tine însuți” este aceea de a nu depinde de acele tendințe sufocante care vă înfrâng. În loc de asta, creați-vă propria scenă. Aveți credință și încredere în voi înșivă, nu într-un sistem măsluit. Definiți succesul în termenii voștri!

Cele mai mari obstacole cu care se confruntă oameni în a se alege pe ei inșiși, sunt reprezentate de respingere și frica de respingere. Iată un mic exercițiu pe care îl găsiți în acest audiobook: „Gândiţi-vă pentru o clipă la zece momente diferite în care aţi fost respinşi. Aţi fost respinşi pentru o slujbă? V-a fost respins un roman? Aţi fost respinşi de un (o) potențial(ă) iubit(ă)? Enumeraţi zece cazuri. Acum, gândiţi-vă la asta: cât de uşor v-ar fi să enumeraţi o sută? Eu cred că pot prezenta o mie.”

„Îmaginați-vă că aveți încă trei corpuri, alături de corpul vostru fizic: un corp emoțional, unul mintal și altul spiritual. Imaginați-vă o forță vitală care curge printre ele, foarte asemănătoare sângelui. Imaginați-vă un nucleu central care trebuie să mențină totul sănătos. Tot așa cum trebuie să vă mențineți inima sănătoasă pentru a trăi o viață lungă, productivă și chiar fericită, tot așa trebuie să păstrați aceste corpuri sănătoase și să le exersați în mod regulat. Zilnic. Clipă de clipă.”

În acest audiobook, autorul oferă propriul exemplu pentru exersarea celor trei corpuri. În privința corpului emoțional, Altucher spune că încearcă să fie înconjurat doar de oameni pozitivi, care îl inspiră. E important să evitați oamenii care vă descurajează. Mintea trebuie educată pentru a nu claca, pentru a nu face ceea ce știe cel mai bine să facă: să devină obsedată, să-și facă griji, să se teamă, să fie deprimată, să se gândească la viitor, să gândească în exces. În ceea ce privește corpul spiritual, majoritatea oamenilor sunt obsedați de regrete din trecut sau de anxietatea față de viitor. Însă, trecutul și viitorul nu există. Trebuie să trăiți în prezent!

Sintagma libertate financiară include cuvântul financiar, dar în aceeași măsură include și cuvântul libertate. Libertatea de a explora binecuvântările care vă înconjoară. Libertatea de a vă ajuta pe voi înșivă pentru a-i putea ajuta pe alții. Libertatea de a trăi viața pe care ați ales s-o duceți, în loc de a trebui să trăiți viața care a fost aleasă pentru voi.

Autorul spune că indiferent cât de mult ar încerca, un val mic de apă care clipocește pe țărm nu va fi niciodată la fel de puternic ca oceanul care l-a creat. Țelul este acela de a fi oceanul. Acest audiobook este despre cum puteți deveni oceanul. Despre a vă alege pe voi înșivă să fiți oceanul. Astfel încât tot ceea ce faceți voi să se propage ca undele, să pună în mișcare pământul și să vă transforme viața și viețile tuturor celor din jurul vostru.

Practica zilnică

Practica zilnică simplă înseamnă să faceţi în fiecare zi unul din lucrurile următoare:

- Dormiţi opt ore- Luaţi două mese în loc de trei- Fără TV- Fără junk food- Fără văicăreală o zi întreagă- Fără bârfă- Răspundeţi unui e-mail de acum cinci ani- Mulţumiţi-i unui prieten- Urmăriţi o comedie sau un număr de stand-up- Scrieţi o listă de idei. Ideile se pot referi la orice- Citiţi un text spiritual- Spuneţi-vă vouă înşivă atunci când vă treziţi: „Azi voi salva o viaţă”. Uitaţi-vă atent în jur după viaţa pe care o puteţi salva- Scrieţi întregul vostru program. Programul pe care îl urmaţi în fiecare zi. Tăiaţi de pe listă un punct şi încetaţi să mai faceţi lucrul acela- Surprindeţi pe cineva- Gândiţi-vă la zece oameni pentru a căror existenţă sunteţi recunoscători

Cum să vă găsiţi ţelul în viaţă

Cuvântul ţel presupune un lucru în viitor, pe care îl veţi găsi şi care vă va face fericiți, însemnând că până atunci aţi fost nefericiţi. Dar lucrurile nu funcţionează aşa. De multe ori, oamenii au dobândit succesul după ce au schimbat de mai multe ori cariera. Iată câteva exemple oferite de audiobookulAlege-te pe tine însuţi:

„Rodney Dangerfield nu a avut succes în comedie până la patruzeci de ani. Unul dintre cei mai amuzanţi tipi dintotdeauna a fost vânzător de placaj de aluminiu. După aceea, a trebuit să-şi înfiinţeze propriul club de comedie, Dangerfield’s, pentru a putea face, de fapt, roluri de comic.”

„Ray Kroc a fost un vânzător de milkshake-uri până la vârsta de cincizeci de ani. După aceea, a dat de un restaurant curat unde se servea un hamburger bun, condus de doi fraţi cu numele de familie McDonald. El a cumpărat McDonald’s la vârsta de cincizeci şi doi de ani.”

„Raymond Chandler, cel mai de succes autor de romane noir din toate timpurile, şi-a scris primul roman la vârsta de cincizeci şi doi de ani. Dar el era tânăr comparativ cu Frank McCourt, care a câştigat premiul Pulitzer pentru primul său roman, Angela’s Ashes (Cenușa Angelei), scris când avea şaizeci şi şase de ani. Şi, desigur, Julia Child era o tânără de cincizeci de ani atunci când şi-a scris prima carte de reţete.”

Oamenii trăiesc încă într-o lume a consumului în care acumulează calculatoare, mașini, televizoare, mobilier, etc. Dar nimic din toate acestea nu este necesar. În cele din urmă, căutarea tot mai intensă a unei frontiere – fizice, tehnologice, materiale și spirituale – este cea care creează oportunități pentru cei care le vânează.

„Planeta se află într-un punct de cotitură. Spiritual, trebuie să recunoaștem importanța intenției de a ne dori mai puțin în viețile noastre, până într-acolo încât ne dorim să dispărem. Tehnologic, avem instrumentele necesare pentru a ne câștiga traiul oriunde ne dorim. Și cele mai multe dintre aceste instrumente încap într-un dispozitiv care încape în buzunarele noastre. Faptul că ești sănătos fizic, emoțional și mintal îți va permite să îmbini spiritualul cu tehnologicul și să-ți modelezi viața care este cel mai mult pe placul tău, și nu viața care ar fi cel mai mult pe placul societății.”

Nu costă mult să faceți un miliard

Nimeni nu se trezește și își spune: „Voi face tot posibilul pentru a câștiga mulți bani”. Vă puteți trezi spunând: „Am o problemă mare. Și mulți oameni au aceeași problemă, iar nimeni în afară de mine nu va rezolva această problemă.”

În acest audiobook aveți exemplul Sarei Blakely, care a hotărât că are o problemă. Aceeași problemă pe care o aveau multe alte femei de pretutindeni. Astfel, Sarah, a devenit inventatoarea pantalonilor Spanx. Ea citea cărți motivaționale și de dezvoltare personală de la vârsta de 16 ani. Și-a antrenat mintea fără să își dea seama de asta, până în ziua când i-a venit ideea Spanx-ului. Odată cu crearea acestui tip de pantaloni, a rezolvat o problemă uriașă pentru femei.

Pentru a reuși ceva, pregătiți-vă! Învățați despre fiecare produs din domeniu, învățați despre fiecare brevet, încercați toate produsele, înțelegeți felul în care sunt făcute produsele, creați un produs pe care l-ați utiliza în fiecare zi.

Cele șapte obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți și mediocri

Autorul acestui audiobook se prezintă ca fiind „destul de mediocru”. A fondat multe companii, a dat greș cu majoritatea, a investit în firme noi și a vândut câteva, însă a avut noroc. Dacă doriți să deveniți bogați, vindeți-vă compania și faceți-vă timp pentru hobby-urile voastre.

Procrastinarea se manifestă atunci când corpul vostru încearcă să vă spună că trebuie să vă retrageţi puţin şi să vă gândiţi mai mult la ceea ce faceţi. Ar putea să fie un semn că sunteţi perfecţionişti. Că sunteţi plini de nesiguranţe. Acestea vă vor împiedica să vă dezvoltaţi şi să vă vindeţi afacerea. Examinaţi-vă procrastinarea din toate unghiurile. Când apare, înseamnă că propriul corp încearcă să vă spună ceva. Ascultaţi-l.

Zero-Tasking. Există un mit comun conform căruia oamenii extraordinari pot face, în mod eficient, mai multe lucruri simultan. „Dar din moment ce, prin definiţie, cei mai mulţi dintre noi nu suntem extraordinari (99% dintre noi nu se află în primii 1%), este mult mai bine să faci o singură sarcină. Ocupă-te de un singur lucru în fiecare moment. Atunci când te speli pe mâini, nu încerca să te speli pe dinţi. Ascultă sunetul apei, simte apa pe mâini, curăţă fiecare parte. Fii curat. Concentrează-te pe ceea ce faci.”

Eşecul. Antreprenorii mediocri greşesc foarte mult. Astfel, ei deprind această incredibilă aptitudine de a deveni foarte buni la a face faţă eşecurilor. Iar asta se traduce în succes bănesc.

Deloc original. „Nu am descoperit o idee originală în toată viaţa mea. Prima mea afacere reuşită a constat în dezvoltarea de software web, strategii şi site-uri pentru companiile din Fortune 500. Nu era o idee originală, dar la momentul acela, în anii 1990, oamenii plăteau sume exorbitante pentru astfel de afaceri.”

Networking slab. Mulţi oameni se ocupă prea mult de networking. Antreprenoriatul este suficient de dificil.

Fă orice pentru a obţine un „DA”. „Eu sunt reprezentant de vânzări. Îmi place ca oamenii să-mi răspundă cu da. Mă simt nesigur atunci când ei răspund cu nu sau, chiar mai rău, atunci când nu mă plac. Atunci când am fondat o companie care crea website-uri, încercam să-i convingem pe cei de la Miramax. com. Eu am avansat un preţ de 50 000 de dolari. Ei au spus: Nu mai mult de 1000, iar şi aşa este prea mult. Eu am aplicat tehnica mea obişnuită: De acord!”

Un psiholog slab. „Antreprenorul mediocru nu Clipeşte în sensul enunţat de Malcolm Gladwell. În cartea sa, Gladwell vorbeşte frecvent despre oamenii care pot emite judecăţi corecte pe loc, în două sau trei secunde.”

Dacă sunteţi mediocri nu înseamnă că nu veţi schimba lumea. Înseamnă să fiţi cinstiţi faţă de voi înşivă şi faţă de oamenii din jurul vostru. Dacă vreţi să aveţi succes, faptul că sunteţi cinstiţi la fiecare nivel este cu adevărat cel mai util obicei dintre toate.

Citiți mai multe informații despre actorul Cosmin Șofron

Cosmin Șofron

Actorul Cosmin Șofron este născut la data de 28 octombrie 1969, la București. La vârsta de 6 ani a început să joace tenis. Pentru următorii trei ani de zile, a crezut că acesta va fi viitorul său. Toate astea până într-o zi când a rupt la antrenament racordajul unicei sale rachete de tenis. Şi, fiindu-i prea ruşine să le spună părinţilor de această întâmplare – care în afară de faptul că putea însemna suspiciuni pe tema valorii sale ca tenisman (daca ar fi zis că e prea slab jucător, şi de aceea a rupt racordajul?), ar fi costat contravaloarea racordajului – Cosmin a renunţat să se mai ducă la antrenamente. A rămas însă un mare fan al tenisului. Şi ocazional, mai şi joacă.

A absolvit la Institutul de Teatru și Film, promoția 1997, la clasa profesorilor Alexandru Repan, Mitică Popescu și Victor Ștrengaru. Debutul său în teatru a avut loc în anul 1988 în mai multe spectacole de revistă la „Estrada Armatei”, sub îndrumarea regizorală a lui Nicolae Frunzetti. De atunci a jucat numeroase roluri în spectacole ca „Mantaua”, de N. V. Gogol (1991), „Bădăranii”, de Carlo Goldoni (2011) sau „Comedia erorilor”, de W. Shakespeare (2011).

De asemenea, activitatea sa este recunoscută și în film. La vârsta de 13 ani Cosmin Şofron face filmul „Vreau să ştiu de ce am aripi”. Un film care va fi într-adevăr un moment de referinţă şi pentru el, ca viitor actor, dar poate şi pentru filmul românesc, având în vedere nenumăratele premii pe care acest film le-a luat, şi în ţară şi în afara ei.  „Triunghiul morții” (1998) și „La Femme de L’Ombre” (2003) sunt doar alte două dintre filmele artistice în care Cosmin Șofron a mai fost distribuit. În spectacole de teatru pentru radio și televiziune și prezentări de televiziune a avut roluri principale în producții precum „Împăratul muștelor”(1994), „Sorocul”(2006), „Nota zero la purtare”(2004), „Nătăfleață și gâsca de aur”(2004) și multe altele.

La momentul actual desfăşoară în paralel cu activitatea de la teatrul "Excelsior" şi o intensă activitate ca regizor de dublaj şi traducător pentru studiourile de dublaje desene animate, în special pentru renumita firmă Disney.

AICI puteți accesa pagina web oficială a lui Cosmin Șofron

ACT și Politon vă oferă următoarele cărți audio lecturate/narate de către Cosmin Șofron:

  • „Cum gândește omul”, de James Allen;
  • „Putere nemărginită”, de Anthony Robbins;
  • „Trezește uriașul din tine”, de Anthony Robbins;
  • „Alege-te pe tine însuți”, de James Altucher;
  • „Duhul tău lăuntric”, de Harry W. Carpenter;
  • „Tu ești placebo”, de dr. Joe Dispenza;
  • „Tu ești placebo – Meditația 1 și Meditația 2”, de dr. Joe Dispenza;
  • „Tu ești soluția”, de Mark Victor Hansen și Bill Froehlich;
  • „Principiile unei afaceri-star”, de Richard Koch;
  • „Nu ceda, nu renunța”, de Louis Zamperini și David Rensin.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0236 sec