Tarotul Yoga

Preț: 57,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2020

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Set format din:
- brosura explicativa, 400 de pagini
- 78 de lamele (22 Arcane Majore si 46 Arcane Minore)

 

Miturile ne povestesc că în timpul vârstei de aur a umanităţii (Satya yuga) Yoga era o disciplină obişnuită la oameni, iar tehnicile ei erau utilizate pentru sănătatea trupului, a minţii şi a sufletului. Nu existau diverse tipuri de Yoga, ci un sistem complex de cunoştinţe, de inspiraţie dumnezeiască, care ajutau omul în practica sa de zi cu zi să-şi realizeze potenţialităţile spirituale. Apoi, de-a lungul secolelor, Yoga s-a scindat în diverse discipline, şcoli şi stiluri, ca un fluviu maiestuos care se ramifică în mii de pârâiaşe.

Practica Yoga prevede un traseu precis: la început trupul trebuie să fie purificat şi fortificat prin intermediul unor posturi adecvate (asana) şi o respiraţie corectă (pranayama). Odată ce trupul este reechilibrat, practicantul este invitat să cultive o atitudine mentală bazată pe „non-ataşament” faţă de aspectele vieţii. Non-ataşament nu înseamnă indiferenţă, ci, dimpotrivă, yoghinul este integrat în mod activ în viaţa de zi cu zi, dar el este conştient că aspectele și fenomenele din această lume sunt iluzorii.
 Tarotul Yoga este un instrument util de divinație atât pentru practicantul Yoga, cât şi pentru cei care doresc să se apropie de acest mod sacru și străvechi de a gândi.

In cadrul acestui set de Tarot, Arcanele Minore fac corelatii cei patru centri fundamentali de forta: muladhara chakra – necesităţi ale trupului şi ale vieţii cotidiene; svadhistana chakra – emotivitate; manipura chakra – acțiune, creativitate; anahata chakra – raţionalitate, si patru sisteme diferite de Yoga: Hatha Yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga, Raja Yoga.

MONEDE – Trupul – Hatha Yoga (A trăi)
Construirea oricărui edificiu începe cu fundaţia. Hatha Yoga, prin posturi fizice (asana), controlul și ritmarea respirației (pranayama), o concentrare mentală corectă (dharana), eliberează blocajele energetice şi reactivează puterea naturală de autovindecare a trupului.
Simbolul acestei suite de arcane este Mandala.
Asul de monede: Ce tip de persoană vreau să fiu?
Cuvinte-cheie: zestrea genetică, talente, familia.

CUPE – Inima – Bhakti Yoga (A iubi)
Bhakti Yoga este calea inimii în care practicantul abandonează orice rezistenţă, orice veleitate intelectuală, pentru a se deschide complet și a fuziona cu Divinitatea. Inima sa devine atât de mare, încât ea poate cuprinde întregul Univers.
Simbolul acestei suite de arcane este Padma (Floarea de Lotus).

BÂTE – Dorinţa – Karma Yoga (A crea)
În Karma Yoga, acţiunile vieţii de zi cu zi devin acţiuni spirituale, altruiste şi dezinteresate. Legăturile karmice se desfac şi trăim orice experienţă, bună sau rea, într-un mod foarte liber.
Simbolul acestei suite de arcane este Vajra (Trăsnetul).

SPADE – Supramentalul (Vijnanamaya kosha) – Raja Yoga (A fi)
Raja Yoga, prin intermediul meditaţiei (dhyana), are ca scop eliminarea fluctuațiilor mentale.
Simbolul acestei suite de arcane este Trishula (Tridentul).

Cele 22 de Arcane Majore sunt corelate cu reprezentarile arhetipale asa cum sunt ele infatisate in traditia vedică:

I Magicianul - Atman
II Marea Preoteasă - Dhyana
III Împărăteasa - Kundalini Shakti
IV Împăratul - Virabhadra
V Marele Preot (Pontiful) - Ghidul Spiritual
VI Indragostitii - Tantra
VII Carul Triumfal (Faetonul) - Arjuna
VIII Justiția - Dharma
IX Ermitul (Ascetul) - Sadhu
X Roata norocului - Karma
XI Forța - Zeița Durga
XII Spănzuratul - Pratyahara
XIII Moartea (Transformarea) - Marea Putere Cosmică Kali
XIV Echilibrul (Cumpătarea) - Prana (Respirația)
XV Diavolul - Demonul Asura
XVI Turnul - Muntele Meru
XVII Steaua - AUM
XVIII Luna - Maya
XIX Soarele - Suryanamaskara
XX Judecata - Noua eră (Satya Yuga)
XXI Universul (Lumea) - Shiva Nataraja
XXII Nebunul - Samadhi

Tradiţia Yoga şi cea a Tarotului sunt două căi diferite care conduc în acelaşi punct: cunoaşterea profundă de sine.

 

Glosar - fragmente -

TAROT – Numele TAROT provine din latinescu rota (roata), dar originea jocului rămâne necunoscută. Cunoscut și ca trionfi, mai târziu tarocchi, tarotul este un set de cărți (78 la număr), folosite din secolul al XV-lea în diferite regiuni ale Europei pentru jocuri ca tarocchini italian și tarot francez. Începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea și până în prezent, cărțile de tarot au fost folosite în ocultism. Setul de 78 de cărți are două părți distincte: Arcana Majoră, formată din 22 de cărți, și Arcana Minoră, formată din 56 de cărți, împărțite în patru grupe de câte 14 cărți fiecare. Tarotul este un instrument prin care destinul poate fi cercetat, analizat și cunoscut în profunzime.

YOGA – Termenul yoga înseamnă în limba sanscrită „comuniune”, „contopire”, „fuziune inefabilă”. Yoga este o ştiinţă tradiţională a Orientului, a cărei formă cunoscută astăzi a apărut prin secolul I î. Hr., pe baza unor tradiţii multimilenare ale înţelepciunii, ce se întemeiază, la rândul lor, pe revelaţia divină şi care vizează integrarea armonioasă a fiinţei umane în Univers. Mai mult celebră decât înţeleasă, yoga este şi rămâne un ansamblu de metode milenare sistematice având drept scop Eliberarea spirituală definitivă a fiinţei umane. Cunoscută în Occident sub forme vulgarizate şi uneori degradate, yoga constituie o disciplină spirituală extrem de riguroasă. Un text al înţelepciunii orientale, Ishvara Gita, afirmă referitor la aceasta: „Prin yoga ia naştere cunoaşterea ultimă, iar din cunoaşterea superioară rezultă yoga. Pentru acela care are la dispoziţie yoga şi cunoaşterea pe care aceasta o face cu putinţă, nu mai există nimic altceva de dorit.”
Pentru cei mai mulţi oameni, yoga este practica ciudată a concentrării atenţiei, uitându-te la buric şi controlându-ţi respiraţia. În acest sens, performanţele unor fachiri se înscriu în categoria spectaculosului: contorsionarea membrelor, transa, moartea aparentă, levitaţia, telepatia, mersul pe foc ş. a. m. d. Pentru cunoscătorii autentici, problema este mult mai serioasă, yoga având creditul unei discipline fizice şi mentale precise şi riguroase, care trece dincolo de stereotipia performanţelor. În ceea ce priveşte originile sistemului yoga, acestea se pierd în negura timpului. Încă din veacul al III-lea, celebrul text Philosophoumena al Sfântului Hippolit menţionează o anumită categorie de asceţi rătăcitori (yoghini) – gymnosofişti, cum sunt numiţi acolo (gymnos înseamnă în limba greacă „nud”, iar sophos, „înţelept”). Atunci, întocmai ca şi astăzi, ei îşi petreceau viaţa goi, considerând că Dumnezeu le-a creat trupul ca haină a Spiritului. În accepțiunea lor, Dumnezeu este Lumină, nu ca Soarele sau ca focul, ci în calitate de Supremă Rostire Infinită, a cărei cunoaştere o dezvăluie înţelepţilor, pentru ca aceştia să pătrundă misterele ultime ale Naturii şi ale Universului. În viziunea lor, Lumina spirituală este o misterioasă rostire şi ei pretind că o cunosc intim fiindcă s-au debarasat de deşarta părere personală şi de ego, care este ultima cămaşă a Spiritului. Pentru ei, toate mădularele şi organele trupului sunt la fel de importante, astfel că n-au de ce să le atribuie o ierarhie morală, când niciunul nu constituie corpus delictus.
Cine practică yoga – şi o poate face oricine, indiferent de sex, religie sau poziţie socială – urmăreşte în primul rând să-şi purifice progresiv conştiinţa de legăturile sale corporale şi să atingă Cunoaşterea şi comuniunea cu Dumnezeu, puterile paranormale apărând doar ca o confirmare a realizării spirituale. Yoghinul se pregăteşte prin control, prin detaşare şi prin transcenderea tuturor limitărilor, a timpului şi a spaţiului, pentru atingerea, prin Graţia lui Dumnezeu, a Iluminării spirituale şi a Mântuirii.
Prin yoga totul este cu putinţă, dar nu orice este permis. Yoghinul îşi ispăşeşte şi îşi anihilează în cursul unei singure vieţi toate greşelile sau, altfel spus, păcatele săvârşite de suflet în cursul încarnărilor precedente. Un text al înţelepciunii yoghine spune: „Focul declanşat prin practica yoga asiduă face să ardă rapid şi complet această cuşcă a ignoranţei, care constituie răul. Atunci se dezvăluie cunoaşterea clară, care ne permite să realizăm cu uşurinţă starea de samadhi sau de extaz divin.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0193 sec