Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta La 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al României (1839-1914)

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta La 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al României (1839-1914)
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-588-771-8
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 208
Format: 15x21

DESCRIERE

Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politică şi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al României îndeosebi în vestul Europei. Prin glorificarea Regelui Carol I al României în opera sa, Carmen Sylva s-a alăturat tendinţelor româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al României independente.
Volumul de faţă reprezintă aşadar un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol I în scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă. Tabloul este întregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.
De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rar şi un exemplu de conduită monarhică în mijlocul oamenilor.Silvia Irina Zimmermann (născută în 1970 la Sibiu) a studiat la universităţile din Sibiu și Marburg filologie germană, filologie engleză, istoria artei și sociologie și este doctor în literatură germană al Universităţii din Marburg cu o teză despre opera literară a lui Carmen Sylva. A publicat mai multe cărţi despre Regina-poetă Elisabeta a României și este iniţiatoare și membră fondatoare a Centrului de Cercetare „Carmen Sylva“ al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Colecţia Cărţi Regale prezintă, în context internaţional şi din perspectiva secolului XXI, istoria monarhiei româneşti şi activitatea Casei Regale a României, încă de acum aproape 150 de ani şi până în prezent.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0563 sec