Omega-3 – Sănătate fără limite

Preț: 23,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 96
Format: 15x21

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Acizii grasi Omega-3 sunt acizi graşi polinesaturaţi şi exercită la orice vârstă multe efecte pozitive: dezvoltarea creierului și a retinei la copii intrauterin şi la sugari, îmbunătăţirea circulaţiei şi rezistenței vasculare, normalizarea lipidelor din sânge şi a tensiunii arteriale, reducerea simptomelor inflamatorii şi vitalitate fizică şi psihică la cei în vârstă. De ce au aceste efecte și ce caracteristici speciale disting acizii graşi omega-3, explică autorii în această carte. Răspunzând la întrebările: ce sunt mai exact acizii graşi omega? şi cum să mă hrămesc echilibrat? puteţi asimila o serie de cunoştinţe utile de o manieră plăcută și accesibilă. Pornind de la aceste aspecte vor fi lămurite proprietăţile pozitive ale acizilor graşi omega-3, inclusiv în ceea ce priveşte sistemul cardiovascular, creierul și funcția vizuală, simptomele din poliartrita reumatoidă şi din diabetul zaharat şi aspectele imunologice. Multe indicii și idei furnizează informaţii cu privire la ceea ce poate face fiecare în viaţa de zi cu zi pentru a avea un aport suficient şi gustos de omega-3. Este desmințit mitul conform căruia omega-3 se regăsește doar în uleiul de peşte şi sunt prezentate alte alimente, inclusiv legume bogate în acizi graşi.




5
Cuprins
Prefaţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Cele două aspecte ale
bilanţului grăsimilor: boală
sau sănătate?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ce cantitate şi ce fel de grăsime? . . . . . . 11
Ce sunt de fapt acizii graşi Omega? . . . 15
Prioritate pentru Omega-3 activ:
EPA şi DHA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Componentele grăsimilor –
scheletul şi lubrifiantul creierului . . . . . . 25
Omega-3 EPA şi DHA:
benefice pentru inimă şi
circulaţie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Paradoxul din Groenlanda . . . . . . . . . . . . 31
Important de citit, nu numai pentru
specialişti: studii cardiovasculare
importante şi rezultatele lor . . . . . . . . . . . 32
Susţinerea efectelor
medicamentoase prin Omega-3 . . . . . . 36
Acizii graşi Omega-3 – arma de apărare
pentru inimă, circulaţie şi vase . . . . . . . . 37
Indexul Omega-3: suplimentarea
adecvată cu acizi graşi Omega-3
poate fi măsurată în sânge . . . . . . . . . . . 45
Rezultate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Omega-3 DHA –
acidul gras al creierului . . . . 46
Efectul DHA asupra psihicului . . . . . . . . 49
Şah pentru durere cu Omega-3 . . . . . . . 51
O calitate mai bună
a vieţii în afecţiunile
reumatice prin acizii
graşi marini Omega-3
EPA şi DHA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Când organismul se autocombate . . . . 55
Există o dietă pentru reumatici? . . . . . . 56
1
4
2 3
6
Posibilităţile pentru
utilizarea Omega-3
EPA/DHA sunt mari! . . . . . . . . . 63
Util pentru diabetici . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Alergii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Psoriazisul şi neurodermita. . . . . . . . . . . . 66
Aportul de Omega-3 şi riscul
osteoporozei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Efect maxim de protecţie
cu Omega-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
Consumului de carne şi peşte
în legătură cu riscul de cancer . . . . . . . . 68
Slăbire sănătoasă cu
acizii graşi Omega-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Aportul de
EPA/DHA în Europa . . . . . . . . . . 71
Alimentaţia săracă în
acizi graşi Omega-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . 73
Ce cantitate de Omega-3? . . . . . . . . . . . . 73
Conceptul nutriţional mixt:
peştele nu este doar ”peşte”! . . . . . . . . 75
Omega-3 ca supliment nutritiv . . . . . . . 79
Alimente îmbogăţite
(Functional Food) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81
Uleiul de rapiţă, soia,
in şi seminţele de in şi nuci –
alte surse vegetale de Omega . . . . . . . . 82
Întrebări frecvente
privind Omega-3 . . . . . . . . . . . . . 83
Bibliografie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91
Despre autori . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95
Index . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 96
7
5
6

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0185 sec