Mortalitate

Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2015
Pagini: 112
Format: 14x20

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Mortalitate (Christopher Hitchens)

Manualul meu despre etichetă ar impune reguli de urmat atât de către mine, cât şi de către cei care vorbesc prea mult, sau prea puţin, şi asta în încercarea de a masca, în cât mai mare măsură, stânjeneala care intervine inevitabil în relaţiile diplomatice dintre Tumortown şi vecinii săi.

Dacă doriţi un exemplu de cum să nu vă comportaţi precum un veritabil ambasador al primului, voi fi mai mult decât încântat să vă trimit atât cartea cât şi filmul The Last Lecture.

Ar fi complet lipsit de gust să afirm că filmul - un rămas-bun înregistrat de defunctul profesor Randy Pausch - „a devenit viral" pe internet, dar aşa s-a întâmplat.

Ar trebui vizionat însoţit de avertismente asupra sănătăţii privitorului: este atât de dulceag, încât v-ar trebui probabil o injecţie cu insulină ca să-l suportaţi. Pausch a lucrat pentru Disney şi asta se vede.

A inclus un întreg capitol în apărarea clişeelor, fără a omite celebrul „Abstracţie făcând de toate celelalte, cum v-a plăcut piesa, doamnă Lincoln?".

Foloseşte cuvintele „puşti“, „copilărie" şi „vis“ de parcă ar fi invenţia lui. („Oricine foloseşte, într-o singură propoziţie, cuvintele «copilărie» şi «vis» mi-a captat imediat atenţia.“) Pausch a predat la Carnegie Mellon, dar in tradiţia lui Dale Carnegie, lucru pe care îi place să îl sublinieze. („Zidurile ridicate în faţa noastră sunt acolo cu un scop... pentru a ne da ocazia de a arăta cât de mult ne dorim un lucru.“)

Desigur, nu trebuie neapărat să citiţi cartea lui Pausch, însă mulţi studenţi şi colegi au fost nevoiţi să asiste la conferinţa în cursul căreia Pausch a făcut flotări, a prezentat filmuleţe de familie, s-a strâmbat la cameră şi, în general, s-a maimuţărit în toate chipurile.

In circumstanţe în care publicul este aproape obligat moral să te susţină cu entuziasm, ar trebui ca un asemenea comportament la limita torturii şi deloc amuzant să fie considerat o ofensă.

Intr-un fel, este la fel de deranjant ca şi hârţuiala la care m-a supus femeia cu înfăţişare mămoasă de care v-am povestit mai devreme.

Pe măsură ce populaţiile din Tumortown şi din restul aşezărilor continuă să se înmulţească şi să „interacţioneze", creşte nevoia de a stabili reguli de bază care să ne împiedice să ne facem rău unii altora...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0348 sec