Manual de procedură civilă. Teoria generală, cu trimiteri la Noul Cod de procedură civilă

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 219
Categoria: Civil

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Procedura civilă reprezintă unul dintre marii piloni ai dreptului, garantul statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Dreptul procesual, indiferent că este civil sau penal, joacă un rol important în formare unui jurist. Bazele cunoaşterii acestei discipline se constituie în timpul facultăţii şi se consolidează pe parcursul practicării dreptului. Înţelegerea noţiunilor cu care dreptul procesual civil operează este indispensabilă pentru punerea în practică a dreptului material.

Lucrarea de faţă cuprinde cele mai importante repere ale teoriei generale a procedurii civile. Sistematizarea lucrării are la bază concepţia tradiţionalistă care are ca punct de plecare, în tratarea materiei procedurale, noţiunea de proces şi principiile fundamentale ale acestuia, continuând cu acţiunea civilă, participanţii la proces, competenţa, actele de procedură, termenele şi sancţiunile procedurale.

Ineditul lucrării constă în abordarea teoriei procedurale din perspectiva Noului Cod de procedură civilă adoptat prin Legea nr. 134 din 15 iulie 2010, dar neintrat în vigoare. Fiecare instituţie este tratată în paralel, analiza efectuându-se atât asupra prevederilor legislative actuale, cât şi asupra celor ce vor urma să intre în vigoare curând.

Această formulă de expunere este menită să faciliteze familiarizarea şi însuşirea rapidă a noilor dispoziţii procedurale, dar să şi formeze o opinie de ansamblu asupra principalelor modificări legislative.

Lucrarea beneficiază de jurisprudenţă de actualitate, bogată şi diversificată, ceea ce o transformă într-un mijloc de documentare accesibil şi eficient. Am optat pentru o formă a scrierii concisă întrucât s-a dorit evitarea abundenţei informaţiei juridice de natură a distrage atenţia de la scopul urmărit, respectiv constituirea unui instrument didactic util.



Constanţa, decembrie 2011

Mihaela Cristina Mocanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0194 sec