Informatica si TIC, manual pentru clasa a V-a - Doru Anastasiu Popescu (Contine editia digitala)

DESCRIERE

Iata PRINCIPALELE ATUURI ale manualului editat de CD PRESS, editura cu peste 23 de ani de experienta in realizarea de manuale scolare de calitate, aprobate de MEN:
        
Manualul are o structura simpla si usor de utilizat. Este conceput ca o poveste a unui personaj pe nume Ioana, o fetita care intra, alaturi de colegii sai de clasa a V-a, in universul digital. Elevii iau astfel contact cu un vocabular specific tehnologiilor actuale. Pornind de la un context familiar, concret (de ex.: organizarea bibliotecii din camera), Ioana intelege notiuni abstracte (organizarea fisierelor si a directoarelor intr-un computer).

        
Prin zeci de materiale digitale video si interactive, manualul este un suport util pentru realizarea primilor pasi in crearea de programe pentru computer si pentru a intelege cum functioneaza diverse echipamente tehnice.
        
Manualul este bogat ilustrat cu planse explicative si reproduceri realiste si foarte detaliate.
        
Manualul are 96 de pagini si este tiparit integral colorpe hartie de foarte buna calitate.
        
Manualul este insotit de un pachet educational extins: Ghidul profesorului (planificare anuala, proiectarea unitatilor de invatare, sugestii metodologice), descarcabil GRATUIT pe www. cdpress. ro, acces GRATUIT la platforma educationala www. clasadigitala. ro (include numeroase materiale digitale descarcabile).
       
 Manualul este girat stiintific si metodic de referentii: prof. gr. I Marius NICOLI, membru in Comisia Nationala de Informatica, Comisia Centrala a Olimpiadei Nationale de Informatica si in Comisia de pregatire a Lotului Olimpic de Informatica; prof. univ. dr. Tudor BALANESCU, Universitatea din Pitesti, Departamentul de Matematica-Informatica, Conducator de doctorat la Scoala doctorala a Universitatii din Pitesti.
        
Este creat de o echipa de autori cu o vasta experienta la catedra si in realizarea de manuale scolare:

    
- Doru Anastasiu POPESCU - conf. univ. dr. Universitatea din Pitesti, Departamentul de Matematica-Informatica,  autor a peste 20 de manuale scolare si auxiliare didactice pentru Informatica si TIC, profesor asociat la Colegiul National Radu Greceanu Slatina), membru in Comisia Nationala de Informatica, membru in Comisia Centrala a Olimpiadei Nationale de Informatica, membru in Comisia de pregatire a Lotului Olimpic de Informatica.

    
- Sanda PROFEANU, prof. de informatica gradul I la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina.

    
- Simona DOBRESCU, director editorial cu peste 10 ani de experienta in realizarea de manuale si auxiliare scolare pentru ciclul preuniversitar, in calitate de redactor-coordonator si autor.

Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2017
Autori: Doru Anastasiu POPESCU, Sanda PROFEANU, Simona DOBRESCU

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0430 sec