Destinul familiei Roibu

Destinul familiei Roibu
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Istorie

DESCRIERE

În peisajul literaturii române contemporane şi în istoria romanului modern de la noi, Destinul familiei Roibu, scris de talentatul prozator Gherasim Ţic, unul dintre cele mai reuşite romane româneşti din ultimele decenii, se distinge prin originalitatea modalităţii de creaţie, în care se îngemănează creaţia artistică propriuzisă cu cronica şi mesajul realist privind soarta omului într-o perioadă frământată din istoria ţării noastre.

Autorul înnoieşte proza noastră nu alergând după experienţe ultramoderniste de aiurea, ci în sânul marii tradiţii a prozei româneşti. Atmosfera creată de universul său artistic prin lumea evocată aminteşte plăcut de anumite opere semnate de scriitori români ca Liviu Rebreanu şi Ion Agârbiceanu.

Romanul impresionează prin corectitudinea documentară, portretizarea fizică şi morală a personajelor variate tipologic ca temperament, pregătire profesională şi opţiuni politice. Personajul principal, Ovidiu Roibu, un tânăr de excepţie, cadru universitar, în ciuda greutăţilor întâmpinate într-o societate aflată în plin proces de transformări politice şi sociale, nu renunţă, ca de altfel nici familia Iui, la principiile şi valorile în care crede şi care îi guvernează viaţa.

Valoarea romanului reiese şi din felul în care se împletesc elementele mai multor tipuri de romane: istoric, sui generis, politic, social şi de dragoste – frumoasa poveste de iubire dintre Oana şi Ovidiu Roibu rămâne coloana vertebrală a întregului roman şi va rezista tuturor obstacolelor vieţii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec