Astrologia erotica

Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 185
Format: 13x20

DESCRIERE

Astrologia erotica. Cheile astrologice ale vietii amoroase - Sorin Bratoveanu

Astrologia erotica este o ramura oarecum neglijata a astrologiei, care, cel mai adesea, reprezinta doar o rubrica sau un paragraf al astrologiei relationale (compatibilitatea sexuala).

Cititorul poate descoperi acum resorturile profunde, misterioase ale manifestarilor sale erotice, in totala concordanta cu dispozitia astrelor in harta natala.

Lucrarea de fata permite un periplu prin diverse culturi ale lumii (chineza, indiana, europeana), prezentand teme putin cunoscute precum astrologia tantrica, erotismul stelelor zburatoare, masajul zonelor erogene, diverse categorii de afrodiaziace, erotismul in viziunea astrologiei vedice etc.

Fragmente din carte:

Astrologia tantrică

Ce este Tantra?

Termenul „Tantra" are sensul de „reţea" sau „urzeală". Tantra este un curent important al spiritualităţii hinduse, care a apărut în primul mileniu al erei noastre (d. Ch.), ca o reacţie împotriva curentelor spirituale ascetice.

Apogeul tantrismului a fost atins în secolele XI - XIII (când în Europa era perioada Cruciadelor), prin maeştri precum Abhinavagupta sau Utpaladeva, şi prin şcoli precum Kaula, Spanda sau Trika.

O trăsătură specifică tantrismului este aceea de a acorda un statut ontologic egal elementului masculin şi celui feminin. Toate tradiţiile spirituale orientale s-au remarcat prin'misoginism, având sisteme spirituale patemaliste (Divinul fiind definit ca entitate masculină), care marginalizau femeile.

Este cazul hinduşilor, chinezilor, evreilor, arabilor. In taoism, de exemplu, se cunosc anumite procedee spirituale, alchimice sau erotice, dar pe care textele le prezintă doar în modul în care pot fi aplicate de un bărbat (variantele pentru femei lipsind în mod deliberat).

Tantra, în schimb, prin conceptele sale spirituale oarecum diferite, pune semnul egalităţii între masculin şi feminin.

Divinul este perceput ca o entitate androgină (atât masculină, cât şi feminină), care are cele două polarităţi unificate, în dimensiunea transcendenţei, dar care îşi manifestă în mod distinct latura masculină şi pe cea feminină în manifestarea fizică.

Principiul masculin, în viziunea tantrică, este numit Shiva, iar principiul feminin este numit Shakti. Cele două principii sunt indisolubil legate unul de celălalt şi interacţionează reciproc, inclusiv din punct de vedere erotic.

Principiul masculin este privit în Tantra ca reprezentând conştiinţa, ideea supremă, lumina spiritului, axul imuabil care susţine universul.

Principiul feminin reprezintă, în schimb, energia, forţa, concreteţea, materializarea, cele două principii fiind, în mod evident, complementare.

Cum Divinul este perceput de tantrici ca un cuplu spiritual, este logică abordarea, pe această cale, a evoluţiei umane în cadrul unui cuplu, în care bărbatul este identificat cu principiul cosmic masculin (Shiva), iar femeia este identificată cu principiul cosmic feminin (Shakti).

Prin această viziune unificatoare se elimină ierarhizările de tip „superior vs. inferior" sau „material vs. spiritual", pentru că totul este privit ca fiind armonios şi complementar.

……………

Astrologia stelelor zburătoare si sexualitatea

Introducere

Astrologia stelelor zburătoare, numită şi ''Astrologia Feng-Shui", sau ''Astrologia bazată pe Ki-ul odor 9 stele", este una dintre ramurile astrologiei chineze. Denumirea sa originară este Jiu Gong Ming Li (în traducere „astrologia celor nouă palate/case").

Cele 9 stele „zburătoare" cu care se operează in această formă de astrologie sunt constituite din cele 7 stele ale constelaţiei Carul Mare (Ursa Mare), la care se adaugă Vega şi Steaua Polară.

Feng-Shui este.''Ştiinţa vântului şi apei" (adică a elementelor mobile, dinamice din natură), altfel spus o disciplină tradiţională chineză, care studiază interacţiunile dintre elementele naturii, locuinţă, direcţiile spaţiale, având în centru fiinţa umană, toate acestea fiind destinate pentru a obţine armonia şi echilibrul în cadrul triadei Cer, Om şi Pământ.

O ramură a Feng-Shui este bazată pe deplasarea periodică a celor 9 stele (această deplasare în diferite direcţii fiind denumită „zbor"), de unde şi denumirile de „Astrologie Feng-Shui" sau „Astrologia stelelor zburătoare".

Nu ne propunem să realizăm aici o prezentare extinsă, detaliată a acestei ramuri astroiogice, pentru că am făcut deja acest lucru intr-un alt volum (vezi Astrologia medicala chineză şi indiană, de acelaşi autor, n. red.). Vom expune totuşi în continuare anumite noţiuni, pentru a înţelege conexiunile acestei astrologii cu sexualitatea.

Despre astrologia stelelor zburătoare şi particularităţile erotice

In primul rând, în această ramură astrologică se operează, ca în orice disciplină tradiţională chineză, cu câteva elemente de bază din taoism:

- conceptul de Tao, care poate fi asimilat Divinului

- cele două polarităţi - yang (polaritatea masculină, solară), yin (polaritatea feminină, lunară), simbolizate prin linii continui sau întrerupte

- conceptul de Chi/Ki/Qi, care este definit metafizic drept „răsuflarea Dragonului cosmic", fiind vorba despre energie, manifestată pe diferite niveluri (chi-ul celest/ceresc, chi-ul uman, chi-ul terestru)

- triada Cer - Om - Pământ - care este simbolizată prin trigrame (8, în total), combinaţii de câte 3 linii continue şi/sau întrerupte

- cele 5 elemente - pământ, apă, foc, metal, lemn -aflate în anumite relaţii de creaţie, distrugere, reducţie; cele 5 elemente simt definite uneori ca „faze ale chi-ului", adică etape şi forme de manifestare a energiei...


CUPRINS:

Introducere

Locul astrologiei erotice în ansamblul ramurilor astrologiei

Capitolul 1
Astrologia europeană şi sexualitatea

Capitolul 2
Sexualitatea în cultura indiană. Astrologia vedică şi astrologia tantrică

Capitolul 3
Astrologia stelelor zburătoare şi sexualitatea

Capitolul 4
Astrologia afrodiziacelor

Capitolul 5
Astrologia şi zonele erogene

Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0224 sec