Apocalipsa după Ceauşescu

Apocalipsa după Ceauşescu
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 168
Format: 13x20

DESCRIERE

În 2012 - an în care evenimentele politice din România nu i-au prea scos din casă pe scriitorii autohtoni, darămite să-i mai şi determine să scrie! - , Sergiu Someşan a fost singurul care a avut îndrăzneala să-şi exprime, prin creaţia sa, atitudinea faţă de cele întâmplate la referendumul care a transformat în «oameni invizibili» aproape 8,5 milioane de alegători români. Povestirea sa Făuritorul de vise, publicată deocamdată numai on-line pe blogul http://moshulsf.wordpress.com, a fost citită şi apreciată în doar câteva zile de peste 700 de internauţi - mai mulţi decît tirajul mediu actual al unei cărţi în România!!! Iar dacă vă întrebaţi de ce a luat atitudine într-un subiect pe care cei mai mulţi colegi de breaslă l-au «băgat sub preş» ori s-au făcut că nu există, atunci vă dau şi o explicaţie: pentru că - dacă-i citiţi lucrările - veţi descoperi că este un scriitor «vertical», cu atitudine, un om pentru care societatea reprezintă atât obiect cât şi subiect de discuţie, în majoritatea cazurilor la modul foarte responsabil. Aşa cum unii se pricep să manevreze sabia, puşca, securea sau suliţa, eventual tancul sau racheta intercontinentală, Sergiu Someşan ştie să manevreze CUVÂNTUL. şi o face pentru cauze nobile… şi o face foarte bine!”

Ştefan Ghidoveanu
Sergiu Someşan (n. 8 decembrie 1954, Reghin, judeţul Mureş) este un scriitor român de science-fiction şi fantasy contemporan.

În 1971, publică poezii în revistele Orizont (Timişoara), Convorbiri literare (Iaşi) şi Tomis (Constanţa), iar din 1972, proză în Vatra, Revista Magazin, Viaţa militară, Pentru patrie, dar şi în Helion-ul timişorean, precum şi în multe alte fanzine şi almanahuri (de pildă, Anticipaţia 1987). În plus, îi apare şi un volum de versuri, Cuvinte de vânzare.

În 1987, ia premiul I la concursul Helion organizat de Casa Universitarilor din Timişoara, cu povestirile Să n-o săruţi pe Isabel şi O cască albă şi un copil în ploaie.

De acelaşi autor au mai apărut: volumul de povestiri SF Să n-o săruţi pe Isabel, Radiestezia – realitate şi mister, Carte de magie, Cadouri de Crăciun, Aproape îngeri, Numărul fiarei, Poiana îngerilor, Şapte flori erotice şi o antologie în limba engleză din propriile sale scrieri, Do Not Kiss Isabel.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec