Povestiri. Integrala prozei scurte

Povestiri. Integrala prozei scurte
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 760
Categoria: Proza

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea
Scrise in acelasi stil ironic, care imblinzeste tonurile sumbre ale unei lumi marcate de razboi, povestirile lui John Cheever impletesc, in mod deliberat, destinele acelorasi personaje – ca intr-o mare familie a New Yorkului de la mijlocul secolului XX – angajate in relatii amoroase sau afaceri esuate, incercind sa faca fata sno­bis­mului suburbiilor de lux, crizei individualitatii intr-un spatiu dominat de rutina si conventionalism sau sentimentului dezrada­cinarii, resimtit, in mod deloc intimplator, in decorul oraselor cu cel mai pronuntat caracter turistic. Umorul pare sa fi ramas singurul aliat in obsesiva cautare a unei ordini firesti a vietii, in ciuda absurdului si saraciei vietii cotidiene.

„Vocea lui John Cheever este aceea a unui realist magic, iar in povestiri si in romane precum Bullet Park si Falconer este la fel de bogata si de distincta precum a oricarui scriitor din literatura americana postbelica.“
(Philip Roth)

„John Cheever se afla, in literatura americana, undeva intre Scott Fitzgerald si John Updike. El scrie in povestirile lui despre dragoste si nefericire, intr-o lume in care trecatoarele momente de frumusete sint inghitite de haosul istoriei.“ (Malcolm Bradbury)

„Povestirile lui Cheever sint indraznete si pline de intelesuri ascunse.“ (The Boston Globe)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0548 sec