Zapada de primavara

Zapada de primavara
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

În vreme ce în Europa la Belle Epoque îsi traieste crepusculul, în lumea închisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neîmpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala.

Din rândul noii elite face parte Kiyoaki, un tânar de o delicatete exacerbata, educat în spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult.

Prins fara voia sa în lupta dintre vechi si nou, precum si în mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tânarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele în surdina si sa nu le încredinteze nici macar jurnalului în care îsi noteaza visele bizare ce-i bântuie somnul.

Coplesit de personalitatea indescifrabila a fetei, Kiyoaki sufera în tacere, iar durerea lui atinge paroxismul atunci când un print din familia imperiala îi cere mâna lui Satoko.

Sfidând legile statului si refuzând sa se supuna cutumelor sociale rigide, cei doi aleg, în ciuda sortilor potrivnici, sa-si traiasca neîngraditi pasiunea.

Recomandari: Zapada de primavara, Yukio Mishima

1) Mishima e unul dintre acele genii care se nasc o data la trei sute de ani. În ceea ce priveste talentul, îmi este cu mult superior. (Yasunari Kawabata)

2) Mishima se aseamana cu Stendhal prin minutia analizelor psihologice si cu Dostoievski prin explorarea enigmaticelor personalitati distructive. (Christian Science Monitor)

3) Tetralogia Marea fertilitatii din care face parte romanul Zapada de primavara este mostenirea literara a lui Mishima. (National Review)

4) Un roman de o frumusete fara cusur, aidoma unei gradini japoneze. (Chicago Sun-Time)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.023 sec