Zăpada

Zăpada
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 568
Format: 14x21,5
Categoria: Romane

DESCRIERE

Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut şi, totodată, cel mai controversat scriitor turc contemporan, asumat de întreaga Europă ca una dintre cele mai valoroase şi originale voci ale ultimilor ani. Născut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitectură la Universitatea Tehnică din oraşul natal, abandonate ulterior; în 1976 a absolvit Institutul de Jurnalistică al aceleiaşi universităţi. Din 1974 s-a consacrat aproape în întregime scrisului, după ce, o vreme, cochetase cu pictura.

Opera sa, elogiată cu entuziasm de critici şi tradusă în peste 45 de limbi, cuprinde romane — printre care Beyaz Kale (Fortăreaţa albă, 1985), Kara Kitap (Cartea neagră, 1990), Yeni Hayat (Viaţa cea nouă, 1994), Benim Adım Kırmızı (Mă numesc Roşu, 1998), Kar (Zăpada, 2002) — şi un volum de memorii dedicat Istanbulului. Recunoaşterea internaţională s-a concretizat şi într-o pleiadă de premii prestigioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Découverte Européenne, Prix du Meilleur Livre Étranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Médicis Étranger, Friedenspreis ş.a.

În 2006, lui Orhan Pamuk i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură.„O nouă stea s-a ivit la Răsărit: Orhan Pamuk.“

The New York Times Book Review

Designul copertei: Griffon and Swans Productions

www.griffon.roRevenit în Turcia după un lung exil politic în Europa occidentală, poetul Ka face o călătorie la Kars, în estul Turciei, pentru a asista la alegerile locale şi a investiga o stranie „epidemie de sinucideri“ care bântuie printre tinerele din oraş. În cele trei zile petrecute în târgul copleşit de ninsori apocaliptice, Ka se confruntă cu realităţile contemporane ale ţării sale, dar şi cu zonele întunecate ale propriei identităţi.

„Viaţa cea nouă“ la care aspiră se dovedeşte însă a fi o himeră; sentimentul apăsător de înfrângere care-l stăpâneşte la întoarcerea în Germania, teritoriu al exilului şi indeterminării, îl va urmări până în ultimele clipe ale vieţii.

„O lectură esenţială pentru timpurile noastre…“

Margaret Atwood

„O operă majoră… măiestrit construită şi bântuită de dilemele lumii contemporane… impresionantă prin anvergură, francheţe şi umor…“

John UpdikeRomanul Zăpada a fost distins cu:
Prix Médicis Etranger, 2005
Prix Méditerranée Etranger, 2006

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.016 sec