Yoga si psihologia (Gregorian Bivolaru)

Yoga si psihologia (Gregorian Bivolaru)
Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 145
Format: 13x20
Categoria: Yoga

DESCRIERE

Yoga si psihologia (Gregorian Bivolaru)

Care sunt limitele spiritualităţii atunci când ea nu ţine deloc cont de psihic?

Să analizăm capcana cu care se confruntă un căutător spiritual care susţine că psihicul şi manifestările acestuia nu-l interesează deloc.

Atât în conformitate cu experienţa personală, cât şi cu ceea ce am observat la mulţi oameni cu care am venit în contact de-a lungul timpului, a nu lua deloc în consideraţie psihicul şi manifestările sale este o gravă eroare.

Este o greşeală care nu ne iartă. Mai devreme sau mai târziu, vrând-nevrând, vom fi constrânşi să-i suportăm consecinţele. Capcanele principale constau fie în refuzul încăpăţânat, fie în refularea nefastă, periculoasă, fie în orbirea spirituală care apare şi se accentuează insidios.

In tradiţia yoghină există următorul dicton: „Este necesar să evităm întotdeauna refuzul iraţional, aberant şi încăpăţânat a tot ceea ce este benefic, pur, adevărat şi dumnezeiesc“.

Totuşi, unele fiinţe umane angrenate pe o cale spirituală autentică manifestă în anumite direcţii un refuz iraţional, aberant şi încăpăţânat a tot ceea ce este benefic, pur, adevărat şi dumnezeiesc, ceea ce arată că în universul lor lăuntric se manifestă bizare influenţe de natură demoniacă.

Dacă ar avea luciditatea şi vigilenţa necesare, toate acestea ar trebui să le dea de gândit.

Le oferim celor ce manifestă asemenea atitudini de refuz iraţional o modalitate simplă, rapidă şi extraordinar de eficientă, ce face să apară veritabile minuni de natură să le zdruncine din temelii prejudecăţile prosteşti şi convingerile aberante.

Este necesar ca cei aflaţi în această ipostază să aleagă ferm şi, de ce nu, eroic, să realizeze de minim 7 ori intr-o anumită perioadă de timp (de exemplu de 7 ori la rând într-un interval de 49 de zile) ceea ce deocamdată refuză în mod aberant şi cu o evidentă încăpăţânare să facă.

Acţionând astfel, vor reuşi să treacă până la urmă dincolo de limitele prosteşti, paralizante pe care şi le-au impus sau pe care le-au acceptat ca atare datorită unor programări lăuntrice eronate.

Acţionând astfel, nu vor avea nimic de pierdut, dar vor avea enorm de câştigat. Işi vor depăşi atitudinea iraţională care îi face să stagneze din punct de vedere spiritual şi să se complacă într-un tembel şi chinuitor cerc vicios...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec