Yoga, izvor de sanatate

Yoga, izvor de sanatate
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 220
Format: 14x21
Categoria: Yoga

DESCRIERE

Data aparitiei: septembrie 2011


Yoga, izvor de sanatate – este o carte nascuta in ani de lupta impotriva suferintei, din tenacitate dusa pana la limitele ei maxime. Un tanar absolvent al Facultatii de Matematica-Fizica se imbolnaveste grav de poliomielita si se vede imobilizat ani in sir.
Mult timp va lupta impotriva teribilei afectiuni, la inceput cu multe deziluzii si nereusite, care insa nu l-au dus niciodata la disperare. Rezultatul, rand pe rand carjele si bastonul sunt inlaturate
Acesta este N. C. Tufoi. Apoi, in anii 1973-1974 a urmat cursurile unor universitati speciale din Himalaya, New Delhi, Bihar, obtinand titlul de maestru yoga. Cartea scrisa de N. C. Tufoi, Yoga, izvor de sanatate, este o lucrare foarte buna. As putea sa o definesc astfel: un abecedar pentru incepatori, un manual de instruire personala pentru aceia care poseda unele cunostinte teoretice sau practice, dar incomplete sau eronate.
Notiunile sunt expuse clar, fara obscuritati. Poate fi inteleasa si pusa in practica de oricine. Un lucru bun si convingator este acela ca fiecare exercitiu este insotit de exemplificarea fotografica, precum si de indicatia lui curativa.
Intr-adevar, Yoga este un izvor de sanatate, iar drumul cel mai bun spre acest izvor de sanatate il gasiti in cartea lui N. C. Tufoi, pe care o recomand calduros. Prof. dr. Vidyasagar Dayal, India

CUPRINS:

Cuvant inainte
Prefata autorului

PARTEA INTAI

Capitolul 1. Introducere. Etape in Yoga. Etapele preliminare

Capitolul 2. Recomandari si precautiuni privind practicarea exercitiilor yoga. Problema sexualitatii. Alimentatia.

Capitolul 3. Antrenamentul fizic. Asanas – Mudras – Bandhas
Recomandari. Practica. Orientarea. Relaxarea. Concentrarea. Tehnici de concentrare yoga.

Si acum sa incepem.
Exercitii de incalzire si pregatire a corpului in vederea executarii asanelor. Execitiu pentru mladierea picioarelor. Exercitii pentru ochi. Exercitii pentru gat. Exercitii pentru limba. Exercitii pentru obraji.

Padmasana sau asana lotusului
Vajrasana sau pozitia diamantului
Siddhasana sau asana meditatiei

Badrasana sau asana tronului
Bhujangasana sau cobra…s. a. m. d.

PARTEA A DOUA

PRANAYAMA

Capitolul 1. RECOMANDARI

Capitolul 2. DINAMICA SUFLULUI. PRANAYAMA
Dublul eteric. Exercitii de respiratie yoga. Respiratia pulmonara. Respiratia mijlocie sau costala. Respiratia claviculara. Respiratia completa yoga. Varianta cu retentie si ritm.

Program de antrenament
Incheiere

Postfata. Despre Yoga in spatiul mioritic

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec