Vremea luminii care păleşte Romanul unei familii

Vremea luminii care păleşte Romanul unei familii
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 384
Format: 12,9x20,40

DESCRIERE

Berlin, 2001: romanul se deschide cu vizita lui Alexander Umnitzer, recent diagnosticat cu cancer în fază terminală, la tatăl său, cândva un reputat istoric, astăzi senil şi neputincios.

Din acest punct, romanul ne poartă înainte şi înapoi în timp, relatând evenimentele marcante din istoria unei familii ruso-germane de intelectuali comunişti din fosta RDG: de la întoarcerea bunicilor Charlotte şi Wilhelm din exilul mexican pentru a pune umărul la construirea statului comunist şi a fiului lor Kurt din Siberia, după un deceniu petrecut într‑un gulag stalinist, la evenimentele din viaţa lui Alexander, fiul lui Kurt şi al rusoaicei Irina, pentru care comunismul nu este o opţiune, şi la prezenţa îndepărtată a fiului lui, Markus, educat în spirit capitalist, pentru care luptele ideologice care marchează declinul familiei Umnitzer nu sunt decât istorie de manual.

Din Mexic până în Berlin via Moscova, Vremea luminii care păleşte reuşeşte să suprapună vocile a patru generaţii pentru a spune nu atât istoria unei familii, cât istoria unei societăţi, profund marcate de contextul social-politic din ultimii cincizeci de ani. Vândut în peste patru sute cincizeci de mii de exemplare în Germania, romanul a făcut înconjurul lumii şi a fost tradus în peste douăzeci de limbi.

Fiu al unui fost prizonier de război german şi al unei rusoaice, Eugen Ruge s-a născut în URSS în 1954 şi a plecat în RDG, împreună cu familia sa, doi ani mai târziu. A studiat matematica la Universitatea Humboldt din Berlin şi a fost cercetător stagiar la Institutul Central pentru Fizica Pământului. În 1986 şi-a început activitatea de scriitor, scenarist şi realizator de filme documentare, iar în 1988 s-a mutat în RFG. Din 1989 lucrează ca dramaturg, scenarist, regizor şi traducător. Pentru operele dramatice, Ruge a primit Premiul comemorativ Schiller al landului Baden‑Württemberg în 1992. Vremea luminii care păleşte (2011), primul său roman, a fost distins cu Premiul Alfred Döblin pentru manuscris în 2009 şi cu Premiul Aspekte şi Premiul Cărţii Germane în 2011.Titlu original: In Zeiten des abnehmenden Lichts. Roman einer Familie

Traducător: Oana-Nora Căpăţână

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 384

Format: 12,90 × 20,40 cm

ISBN: 978-606-588-524-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0181 sec