Vineri, 13

Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 512

DESCRIERE

Vineri, 13 ianuarie. Peste capitala Norvegiei s-a lăsat un ger cumplit. Şi pentru Reidar Folke Jespersen aceasta va fi ultima zi. Bătrânul negustor de antichităţi îşi părăseşte locuinţa şi ia taxiul până la o cafenea. Câteva ore mai târziu, prin fereastra localului, îşi vede soţia intrând într-o clădire de pe cealaltă parte a străzii, unde locuieşte amantul ei. În dimineaţa următoare, Jespersen e găsit înjunghiat și gol, așezat într-un fotoliu din vitrina magazinului său de antichităţi.
Inspectorii Frølich şi Gunnarstranda sunt chemaţi imediat la faţa locului. Singurele indicii pe care le au sunt un cod numeric scris cu cerneală pe corpul victimei, aţa roşie de la gâtul acesteia și niște obiecte dispărute care proveneau din al Doilea Război Mondial. Plus câţiva oameni extrem de mulţumiţi de vestea morţii lui Jespersen.
Vineri, 13 este un roman care face parte din seria aventurilor pe care le trăiesc inspectorul-șef Gunnarstranda și asistentul său, Frank Frølich, de la poliția din Oslo. Cărțile din această serie pot fi citite independent una de cealaltă.
Într-un stil poetic şi, totodată, plin de suspans, Kjell Ola Dahl face adesea referire în acest roman la istoria Norvegiei – o ţară în care victimele, criminalii şi chiar inspectorii de poliţie sunt bântuiţi de trecut, încercând să ajungă la un pact cu amintirile întunecate din perioada ocupaţiei naziste.
Vineri, 13 îl confirmă pe Kjell Ola Dahl drept unul dintre cei mai buni scriitori de romane poliţiste de astăzi. Portrete elaborate, relaţii surprinzătoare şi dialoguri reuşite, toate dublate de o capacitate uriaşă de a crea suspans pe fiecare pagină – iată marile atuuri ale prozatorului norvegian. Şi, cel mai important, totul pare desprins din viaţă. Kjell Ola Dahl te transformă din cititor în martorul poveştilor sale complicate, sângeroase şi palpitante.
De același autor, la Editura Trei: Al patrulea...

«Un roman polițist psihologic provenit din școala literară scandinavă, care aruncă în joc personaje bine conturate.» -- Die Welt (Germania)

«Kjell Ola Dahl scrie la fel cum curge fluviul Volga. Calm, dar foarte puternic. Totul are un curs, un sens, până la urmă, şi totul e – clipă de clipă – extrem de tensionat». -- Dagens Nyheter (Suedia)

Kjell Ola Dahl este recunoscut în toată lumea ca fiind unul dintre cei mai buni autori norvegieni de romane poliţiste, încă de la debutul său, din 1993. Populara serie ai cărei protagonişti sunt inspectorul de poliţie Gunnarstranda şi asistentul său, Frank Frølich, a devenit imediat un succes internaţional, având parte de aprecierea criticilor din toată Europa.
Autorul a fost recompensat cu Riverton Prize și nominalizat la: The Glass Key, Brage Literary Prize și Martin Beck.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0130 sec