Viata unui Maestru. Iisus Christosul

Viata unui Maestru. Iisus Christosul
Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 112
Format: 13x20

DESCRIERE

Prima duminică pe care am sărbătorit-o în Sala Mare, atunci când s-a stabilit, în sfârşit, şcoala asta aici, a fost duminica de Paşti. învăţătura se referea la învierea lui Christos, la o viaţă bine trăită, la un om care 1-a realizat pe Dumnezeu şi care a pus totul la bătaie.

„Uite cum stau lucrurile, poţi să-mi răstigneşti corpul, dar asta nu-mi va schimba adevărul, pentru că ceea ce tu distrugi astăzi, eu voi crea din nou în câteva clipe." Asta înseamnă să pui totul la bătaie, nu-i aşa?

Ceea ce e atât de frumos despre Yeshua ben Joseph este că, până şi în mituri, el a fost preamărit ca fiind un învăţător minunat, puternic, înţelept şi iubitor.

Mesajul lui, considerat a fi original la acea vreme, este un mesaj autentic, care într-adevar îi aparţine lui: „împărăţia cerurilor e înăuntrul meu, iar eu sunt atât fiul omului, cât şi fiul lui Dumnezeu.

Ca fiu al omului sunt fragil, sunt ispitit, mi-e frică, sunt supus pericolului, dar ca fiul lui Dumnezeu, eu sunt al eternităţii. Şi nu e nimic ce poţi să îmi faci, şi să nu fie aprobat de Tatăl meu din ceruri."

………………………..

…motivul pentru care îl iubiţi pe Christ este că el a pus totul la bătaie. Un om a riscat şi a fost dispus, atunci, să îşi traiasca adevărul, astfel că ideea de a fi fiul omului a ajuns sa-i pară mizerabilă, pentru că şi-a dat seama că fiii şi fiicele oamenilor trăiesc viaţa, însă fiii şi fiicele lui Dumnezeu sunt opriţi să o facă.

…îl iubim pentru că a fost un om curajos. II idolatrizăm pentru că el face ceea ce noi n-am putut să facem, ceea ce sperăm că am putea să facem, dar cei mai mulţi nu ar putea să facă niciodată, pentru că cea mai mare frică a lor e frica de moarte.

Cea mai mare frică e moartea - şi asta poate să fie moartea unei imagini, moartea unei relaţii, moartea unei familii, pierderea sprijinului economic.

Moartea e un lucru înspăimântător: pierderea tinereţii, pierderea frumuseţii, pierderea membrelor. Şi dacă luăm toate astea şi vedem care e numitorul comun, vedem că e pierderea, moartea.

Aşadar, cu cât ar fi putut Christos să fie mai măreţ decât voi? El a fost o entitate care a pus totul la bătaie, totul. Dacă cineva îţi spune „îţi las viaţa dacă te dezici", începi să te gândeşti la asta.

Tot ce am de făcut e să spun că îmi pare rău, tot ce am de făcut este să pledez neştiutor şi, dacă fac asta, atunci viaţa mea o să fie salvată. Dar o minte atât de măreaţă precum Christos ştie că, odată ce prostituăm adevărul pentru subtilităţile vieţii, deja suntem morţi.

Primul mesaj, când am venit aici, a fost că voi sunteţi Dumnezeu şi că Christos este oportunitatea voastră. Dar voi invocaţi un soi de frică îngrozitoare…


CUPRINS:

CUVANT INAINTE

CALEA UNUI CHRISTOS: SA RISTI TOTUL DE DRAGUL ADEVARULUI

MAI INTAI IUBESTE-TE PE TINE INSUTI

Sa ai mintea limpede ca a unui copilas

NASTEREA UNUI CHRIST

Scopul Scolilor de Intelepciune Straveche:

Dumnezeu realizat intr-o fiinta umana

Codul moral al maestrului

FRICA DE MOARTE SI ARTA INALTARII

INITIEREA FINALA A LUI IISUS

O VIATA DE VIRTUTE

EPILOG
GLOSARUL LUI RAMTHA

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec