Viata si invataturile Sfantului Teodor de la Sanaxar

Viata si invataturile Sfantului Teodor de la Sanaxar
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Religie

DESCRIERE

Înaintea Optinei a fost Sanaxarul.

În Biserica Rusă a secolului al XVIII-lea, sărăcite şi înjosite de dispreţul şi opresiunea elitelor luministe, mănăstirile ajunseseră cuiburi ale unui formalism lipsit de suflarea vie a Duhului Sfânt: dar în acest întuneric al decăderii şi al uitării, străvechea predanie a stăreţiei învie printr-un şir de oameni trimişi de la Dumnezeu, între care cel mai tainic şi mai uimitor este, poate, Cuviosul Teodor de la Sanaxar.

La numai 25 de ani, mândrul aristocrat dintr-un regiment de elită al gărzii împărăteşti fuge în codrii din nordul Rusiei, unde trăieşte singur, ani de zile, în pustnicie. Ce fiinţe cereşti l-au îndrumat în nevoinţa lui mai presus de fire? Aceasta rămâne o taină dumnezeiască; un singur lucru ştim: că din pustie a ieşit, fără să aibă încă tunderea în monahism, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos (Efes. 4, 13).

Cartea de faţă vă înfăţişează, pentru prima oară în limba română, viaţa şi poveţele acestui „învăţat de Dumnezeu”, care alături de Nazarie de la Valaam, de Vasilisc şi de ucenicii Cuviosului Paisie Velicikovski este unul dintre cei prin care Dumnezeu a lucrat miraculoasa renaştere a stăreţiei ruse, ajunse la apogeu în vremea de înflorire a Optinei.

CUPRINS:

Viata Sfantului Teodor de la Sanaxar

Scurte invataturi ale Sfantului Teodor de la Sanaxar

Cateva scurte impreuna-vorbiri ale Sfantului Teodor cu surorile de manastire

Povetele Sfantului Teodor de la Sanaxar

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.024 sec