Viaţa lui Schubert
28,13 lei
29,00 lei (-3%)

Viaţa lui Schubert

Viaţa lui Schubert
-3%
Preț: 28,13 lei
29,00 lei (-3%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Arta

DESCRIERE

Data aparitiei: septembrie 2011

De aproape două secole figura lui Schubert îi fascinează pe muzicieni, muzicologi şi melomani. Cu excepţia lui Mozart, poate, nici un compozitor n-a avut o viaţă pe care să se poată cu mai mult temei aplica toate clişeele romantice ale unui destin tragic. Nefericit în dragoste, sărac, nerecunoscut, ba chiar ignorat, mort la 31 de ani – iată imaginea simplă şi rezistentă pe care posteritatea şi-a făcut-o despre el. Apoi, în vremea din urmă, a apărut un nou portret: un Schubert homosexual şi eminamente depresiv.

Marele merit al cărţii lui Gibbs este de a da la o parte clişeele şi de a cerceta atent mărturiile privindu-l pe Schubert – de altfel contradictorii şi în genere apărute târziu după moartea lui. Rezultatul e o imagine mult mai nuanţată: un artist care s-a bucurat şi de succes, nu neapărat sărac, senzual şi timid, afectuos cu prietenii şi în acelaşi timp retras – dar mai ales un compozitor dominat de figura lui Beethoven, al cărui fiu spiritual a fost.Christopher H. Gibbs

CHRISTOPHER HOWARD GIBBS este în prezent profesor de muzicologie la Bard College Conservatory of Music (New York). Între 1995 şi 1997 a fost directorul muzical al ultimelor trei ediţii ale Festivalului Schubertiadelor din New York. Din anul 2000 este consultant muzicologic al Orchestrei din Philadelphia, iar din 2003 - director artistic al Bard Music Festival.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec