Venus ia foc, Marte e de gheata

Venus ia foc, Marte e de gheata
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

Venus ia foc, Marte e de gheata. Echilibrul hormonal secretul vieţii, al iubirii şi al energiei - John Gray


…autorul lucrarii de fata John Gray îşi foloseşte perspicacitatea caracteristică în ceea ce priveşte dinamica relaţiilor pentru a-i ajuta pe marţieni şi pe venusiene nu numai să înţeleagă şi să-şi accepte diferenţele, dar şi să-şi sporească dragostea şi buna înţelegere, pe măsură ce îşi îmbunătăţesc calitatea vieţii.


Descoperiri ştiinţifice recente, extrem de interesante, au dovedit că diferenţele dintre sexe şi felul cum interacţionează ele pot fi explicate prin compoziţia biochimică şi prin intermediul… hormonilor.

Autorul vă oferă câteva sfaturi simple şi cunoştinţe practice de care aveţi nevoie pentru a vă asigura un flux constant de hormoni ai bunei dispoziţii pentru voi şi partenerii voştri.


VENUS IA FOC, MARTE E DE GHEAŢĂ se dovedeşte a fi un deschizător de drumuri prin faptul că dezvăluie:

- Metodele unice prin care fiecare gen poate face faţă stresului.

- Cum hormonii stresului ne afectează sănătatea şi ne îngreunează felul în care relaţionăm unii cu alţii.

- Importanţa rolului super-alimenelor şi a unei bune nutriţii pentru a obţine hormonii benefici organismului.

- De ce menopauza şi andropauza nu ar trebui să fie o sursă de stres, aşa cum se întâmplă în prezent.

- Care este legătura intrinsecă dintre reglarea zahărului din sânge şi echilibrul hormonal.

- Modalitatea prin care echilibrul hormonal nu numai că vă va îmbunătăţi relaţiile, dar vă va oferi puterea si energia de a face faţă schimbărilor aduse de stilul de viaţă modern.

În Venus ia foc, Marte e de gheaţă, John Gray ne arată care sunt elementele esenţiale pentru a obţine starea de bine, dar şi fericirea, pasiunea durabilă, dezvăluindu-ne cheia sănătăţii şi a vitalităţii.

Dr. John Gray, PhD este autorul celor mai vândute cărţi despre relaţii.

A scris 17 volume, inclusiv Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, carte considerată ca „una dintre primele 10 cărţi care au influenţat lumea in ultimii 25 de ani”.

Cărţile sale au fost vândute în peste 50 de milioane de exemplare, fiind traduse în peste 45 de limbi străine.

Expert în comunicare şi relaţii recunoscut pe plan mondial, Dr. John Gray îi ajută pe bărbaţi şi pe femei să înţeleagă, să respecte şi să aprecieze diferenţele dintre ei.

Fragment din carte:


Hormonii iubirii, dorinţei şi longevităţii

Aţi aflat până acum că oxitocina şi testosteronul sunt reducători de stres, dar ei au şi o latură romantică. Oxitocina este hormonul iubirii, în timp ce testosteronul este al dorinţei.

Când femeile se simt fericite şi îndrăgostite, nivelul de oxitocina este ridicat. Când bărbaţii se simt motivaţi, pasionali şi romantici, nivelul testosteronului este ridicat.

Hormonii dorinţei şi ai iubirii nu sunt doar fundaţia unei pasiuni durabile în relaţiile noastre, ci şi a unei vieţi sănătoase. Aceasta pentru că oxitocina şi testosteronul sunt produse rare în organismele inundate de cortizolul apărut din cauza stresului.

Am discutat deja din perspectivă biochimică problema supraproducerii de cortizol şi tendinţa asociată a glandelor suprarenale de a sista producerea de oxitocina şi testosteron. Acum. să ne ocupăm puţin de acelaşi fenomen din punct de vedere interpersonal:

Oxitocina puţină la femeie: Pe măsură ce femeia înaintează în vârstă şi mai ales după mulţi ani de căsnicie, exuberanţa inocentă a iubirii şi generozitatea unei inimi deschise se pierd cel mai adesea.

Tânăra, pentru care era o încântare să fie scoasă în oraş, se va plânge mai târziu că soţul ei a uitat să mai facă rezervări pe undeva. îl mai iubeşte încă, dar nu se mai simte îndrăgostită.

O parte din ea e reţinută acum, amintindu-şi de dezamăgirile suferite de-a lungul anilor. Deoarece nu mai e aşa de uşor să simtă sau să împărtăşească iubirea din suflet, nivelul oxitocinei scade.

Oxitocina la femei şi testosteronul la bărbaţi amplifică sentimentele romantice.

Testosteron puţin la bărbaţi: La fel se întâmplă şi în cazul bărbatului: motivaţia şi dorinţa de a fi romantici se istovesc după ani de dezamăgire şi frustrare.

Tânărul grijuliu, care era nerăbdător să facă tot felul de planuri pentru a-şi mulţumi partenera, se resemnează treptat la o stare de mulţumire mediocră.

In loc să mai planifice o ieşire în oraş, aşteaptă până vineri seara ca să-şi întrebe soţia ce ar vrea să facă. In timp ce el îşi închipuie că e iubitor, habar nu are că în realitate acţiunile lui arată că romantismul s-a dus de mult.

El e fericit, dar totalmente inconştient de faptul că pasiunea şi împlinirea s-au pierdut. Când uită să mai facă planuri şi încetează să mai fie interesat de ziua ei, nu înseamnă că n-o mai iubeşte, ci că nivelul testosteronului a scăzut rău de tot.

Să simţi în întregime iubirea, pasiunea şi dorinţa sunt chestiuni legate în mod direct de abundenţa testosteronului la bărbaţi şi de cea a oxitocinei la femei. De ani de zile mă preocup să ajut cuplurile tinere să păstreze vii aceste sentimente - şi pe cele vârstnice să le reaprindă -, învăţându-i pe bărbaţi cum sunt femeile şi pe femei cum sunt bărbaţii.

Cu ajutorul ştiinţei, am dobândit cunoştinţe despre hormonii antistres specifici fiecărui sex în parte, ceea ce constituie subiectul acestei cărţi.

Noua frontieră, atât pentru mine, cât şi pentru cei care explorează orbitele lui Marte şi Venus, constă în continua realizare a faptului că hormonii iubirii, ai dorinţei şi ai reducerii stresului sunt şi predecesorii hormonilor sănătăţii şi ai longevităţii.
………………………

CUPRINS:


Cuvânt-înainte
Introducere Marte şi Venus într-un univers schimbător

1. Venus ia foc, Marte e de gheaţă - de ce?
2. Venus şi Marte afectaţi de stres
3. Venus şi Marte ieşiţi de pe orbită
4. Răcirea lui Venus, încălzirea lui Marte

5. Venus şi Marte - schimbare de roluri?
6. De ce Venus încetează să mai vorbească, iar Marte să mai asculte
7. Bărbatul de urgenţă - adevăratul motiv pentru care femeile au nevoie de el
8. Venus şi Marte se ciocnesc în iubire

9. Menopauza este de pe Venus, andropauza este de pe Marte
10. Extra-combustibil pentru echilibrarea planetelor - nutriţie pentru hormoni benefici
11. Venus şi Marte se odihnesc
12. Dragoste, sex şi fericire

Postfaţă
Pentru mai multe informaţii
Anexa A

Capitolul 9
O sută de activităţi producătoare de oxitocină pe care le poate avea o femeie

Anexa B

Capitolul 10
Contactul cu pământul

Anexa C

Capitolul 11
Suplimente din plante cu efect afrodiziac şi îmbunătăţirea performanţelor sexuale ..


Autor: John Gray

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0481 sec