Vara-primavara

Preț: 27,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 312
Format: 13x20

DESCRIERE

Proza scurta a Gabrielei Adamesteanu e dominata de tema necomunicarii (in cuplu, intre colegii de serviciu, intre generatii, intre categorii sociale diferite) si a degradarii continue a existentei. Majoritatea textelor au fost publicate in antologii in Franta, Germania, Rusia, SUA, Ungaria, Estonia si Bulgaria.

In Vara-primavara domina imbatrinirea, alienarea, alterarea ireversibila a vietii, iar personajele supravietuitoare sint niste ramasite ale lumii vechi, pe cale de disparitie. Desi ele se incapatineaza sa reziste, viata, cu determinismele ei familiale, politice sau profesionale, le schimba iremediabil, iar uneori ajunge sa le deformeze.

„Cine va dori sa regaseasca ambianta Romaniei din anii ’70-’80 o va gasi, intacta, in prozele scurte ale Gabrielei Adamesteanu. Nu numai o «lume» ne intimpina in aceste proze, ci si o «atmosfera». Or, atmosfera este prin excelenta sufletul unei lumi, vibratia ei interioara, ceea ce rezista perisabilului.” (Paul Cernat)

„In legatura cu proza scurta a Gabrielei Adamesteanu inca exista o prejudecata critica. Nuvelelor si povestirilor li s-a rezervat un rol modest: de poligon de incercari narative, in vederea Romanului. Realitatea e totusi alta. Proza scurta a Gabrielei Adamesteanu are ceea ce se numeste autonomie artistica. Eu nu cred ca tema in sine conteaza in literatura. Nu exista teme mari si teme mici. Dar, atunci cind ajungem la concluzia ca autorul pe care l-am citit cu creionul in mina e unul exceptional, in genul extensiv al romanului si in regimul intensiv al prozei scurte, un dialog cu temele lui devine obligatoriu.” (Daniel Cristea-Enache)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0247 sec