Ultimul avertisment

Ultimul avertisment
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 480

DESCRIERE

A intrat omenirea într-un impas?

A venit timpul să ne gândim la pericolul dispariţiei

De ce ameninţări precum recesiunea mondială, terorismul sau încălzirea globală par, dintr-odată, de neoprit? Chiar ne confruntăm cu probleme insolubile?
Teza cărții este aceea că viteza cu care evoluează tehnologia depășește capacitatea de adaptare a creierului uman la lumea creată de această tehnologie.
Preluând exemple sugestive despre ascensiunea și decăderea marilor imperii ale istoriei, precum Imperiul Mayaș, Khmer sau Imperiul Roman, Rebecca D. Costa demonstrează că toate marile civilizații au generat progrese pe care nu au mai fost capabile să le gestioneze.

Tendința oamenilor de a adapta în continuare vechile soluții la noile probleme care apar pe parcursul evoluției a dus la consecințe catastrofale. Mai exact, capacitatea societăților de a soluţiona chestiunile cele mai provocatoare s-a blocat, ducând finalmente la colapsul civilizației.
O nouă voce pertinentă în tradiţia gânditorilor Thomas Friedman sau Malcolm Gladwell, Rebecca D. Costa ne demonstrează cum putem schimba cursul descendent pe care îl urmează omenirea. Îmbinare de date istorice, ştiinţe sociale şi biologie, Ultimul avertisment ridică întrebări esenţiale privind viitorul nostru în calitate de cetăţeni ai acestei planete.
Titlul original: The Watchman’s Rattle. Thinking Our Way Out of Extinction
Limba originală: engleză
Traducere de: Iustina Cojocaru
Anul apariţiei: 2012

Nr. de pagini: 480

ISBN: 978-973-707-528-4

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec