Ucenicul cel bun

Ucenicul cel bun
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 648
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Anca Dan

Un roman inteligent, plin de spirit, despre imposibilitatea de a fi bun.

Protagonistul romanului Ucenicul cel bun, Edward Baltram, isi drogheaza cel mai bun prieten in gluma si devine astfel, fara sa vrea, cauza mortii sale. Chinuit de vinovatie, Baltram isi cauta linistea in reuniunea cu tatal care l-a abandonat cu mult timp in urma, un pictor care traieste izolat de lume. Ajuns in castelul familiei, Edward se trezeste antrenat in intrigile complicate dintre numeroasele sale rude, in tot felul de legaturi si atractii secrete, spectre si prevestiri rele, ridicand intrebari din ce in ce mai grave: Al cui este chipul pe care Edward il zareste in apa? Oare matusa lui este vinovata de moartea ma­mei sale? Ucenicul cel bun este un roman sofisticat, abordand cu umor crizele spirituale de tot felul ce bantuie lumea moderna.

„Romanul lui Iris Murdoch este o comedie sociala despre si pentru cunoscatori. Nici un alt romancier englez contemporan nu pare sa-i atinga geniul.” (Harold Bloom, The New York Times Book Review)

„Ucenicul cel bun este cel mai stralucit roman pe care l-am citit: sofisticat, inteligent si stapinit de o imaginatie demonica pe masura. Iris Murdoch are o indrazneala la care altii doar viseaza.” (Artur Danto, The Philadelphia Inquirer)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec