Tu. În așteptarea unui bebeluș Ghid pentru o sarcină sănătoasă și fără probleme

Tu. În așteptarea unui bebeluș Ghid pentru o sarcină sănătoasă și fără probleme
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-588-744-2
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 472
Format: 18,5x23
Categoria: Familia

DESCRIERE

V-ați fi imaginat vreodată că sarcina poate fi la fel de elegantă ca valsul, la fel de impetuoasă ca salsa și la fel de zbuciumată ca twistul?
Iată metafora de la care pornesc, animați de ingeniozitatea și spiritul năstrușnic dintotdeauna, celebrii medici americani Michael Roizen și Mehmet Oz. Firește, e vorba despre un „dans biologic“, cel mai uluitor din existența umană, întrucât femeia a primit din partea Naturii un rol mirabil: acela de a purta în adâncul ființei sale, de a hrăni cu sângele ei și de a oferi o nouă minune lumii noastre – un copil.
Însă, ca în toate artele, este nevoie de un coregraf talentat și priceput, care să urmărească și să perfecționeze pașii protagoniștilor, intervenind la nevoie. Iar autorii și echipa lor de colaboratori sunt extrem de avizați să ofere sfaturile cele mai competente, pentru ca dansul să se desfășoare în deplină armonie.
Cum rolul cel mai important îi revine viitoarei mame, de-a lungul cărții, cei doi „coregrafi“ o vor ghida pas cu pas. Totul începe cu felul în care ea ar trebui să se alimenteze, să-și controleze emoțiile și să-și antreneze trupul, căci acestea vor influența sănătatea pruncului, şi se încheie cu modul cel mai judicios de a face față travaliului și nașterii, dar şi cu alegerea optimă a personalului medical...
Dar sfaturile și îndrumările practice – însoțite de ilustrații sugestive și adesea amuzante – nu se opresc nicidecum aici. Deoarece autorii tratează exhaustiv aspectele aferente unei sarcini și nașteri lipsite de neplăceri, lectura întregii cărți devine indispensabilă pentru orice tânără însărcinată care dorește să devină o „dansatoare“ desăvârșită – odată cu inegalabila fericire de a fi mamă.


Dr. Michael F. Roizen este cofondator al conceptului RealAgeTM și președintele consiliului științific din cadrul RealAge. În trecut, a condus consiliul consultativ al Food and Drug Administration din SUA și a fost redactor la șase publicații medicale. Este autorul cărții RealAge: Are You as Young as You Can Be?, ­bestseller New York Times. Apare frecvent la emisiuni TV de succes, precum Good Morning America sau The 700 Club. Are propria emisiune radio. De asemenea, scrie lunar pentru Reader’s Digest și împarte cu dr. Oz un editorial într-un cotidian. În prezent, conduce Wellness Institute din cadrul Cleveland Clinic.

Dr. Mehmet C. Oz este profesor de chirurgie la Columbia University, precum și director al Institutului cardio­vascular și de me­dicină complementară din cadrul New York Presbyterian Hospital. A fost expertul în sănătate al emisiunii The Oprah Winfrey Show și scrie în publicații precum O Magazine, Esquire și Reader’s Digest. Dr. Oz și dr. Roizen realizează o emisiune de radio în cadrul căreia discută despre tehnici de vindecare, medicină preventivă și cele mai recente știri din sănătate, astfel încât ascultătorii să poată lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește propria sănătate. Din 2009, realizează emisiunea TV zilnică The Dr. Oz Show.

Puține experiențe de viață presupun schimbări de dispoziție la fel de radicale precum cele din sarcină – un amestec uimitor de emoție intensă și neliniște dătătoare de palpitații. Cum reacționați într-o astfel de situație? Dacă sunteți asemenea majorității, căutați pe site-uri, citiți cărți, scotociți pe bloguri și vă interogați toți prietenii, rudele, ba chiar și vânzătorii de la magazin care au copii. Discutați despre bucuriile și neplăcerile sarcinii, despre pofte și grețuri, despre haine pentru gravide și vergeturi. Pe parcursul acestei călătorii de 280 de zile, o stare temporară de derută e cât se poate de firească – și deloc periculoasă. Totuși, în multe cazuri, aveți nevoie de ajutor ca să ieșiți la liman. În această carte, dr. Mehmet Oz și dr. Michael Roizen – „medicii Americii“ – vă vor ajuta să vă liniștiți, învățându-vă nu numai ce puteți întreprinde, ci și de ce ar trebui să faceți lucrurile respective. Cei doi experți analizează biologia umană și vă înfățișează date tulburătoare despre un domeniu nou, revoluționar, numit „epigenetică“; acesta vă permite să schimbați „destinul genetic“ al copilului dumneavoastră. De asemenea, autorii vă vor dezvălui toate tainele alimentației, exercițiilor fizice, activității hormonale și dezvoltării fetale, precum și multe alte probleme legate de sarcină. Dând dovadă ca întotdeauna de umor și înțelepciune, vă vor testa cunoștințele, vor demonta numeroase prejudecăți și vă vor asigura că instinctele dumneavoastră materne funcționează perfect. La urma urmei, medicii doresc exact același lucru – un bebeluș sănătos (și o mămică sănătoasă). Fiți încredințată că acest util ghid de sarcină va fi unul dintre tovarășii de drum preferați în călătoria minunată care vă așteaptă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec