Tu esti solutia. O aventura AO

Tu esti solutia. O aventura AO
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2015
Pagini: 283
Format: 13x20

DESCRIERE

Tu esti solutia. O aventura AO - Mark Victor Hansen
Acest artificiu literar antrenează spiritul cititorului pe două planuri. întâi, prin prisma locurilor vizitate şi a personajelor întâlnite, cei doi copii capătă o perspectivă limpede asupra crizei de valori cu care se confruntă societatea contemporană.

In paralel şi in al doilea rând, oferind copiilor cheia de interpretare a acestor realităţi exterioare, misteriosul personaj AO asigură dezvoltarea interioară a celor două personaje principale şi implicit a cititorului...

Fragmente:

SEMINŢELE ÎNDOIELII

Ashley şi Brian aşteptau ca Tommy să ocolească Copacul Indeciziei, dar Tommy pur şi simplu stătea acolo cu ei... holbându-se la copac. Il considerau acum conducătorul lor; cu siguranţă el trebuie să ştie drumul ocolitor.

Nu înţelegeau de ce încă stăteau acolo şi se holbau. La urma urmei, se considerau pe ei înşişi copii mici, de ce ar depinde de ei să ştie cum să ocolească copacul?

Un cintezoi alb ca zăpada flutură din aripi pe o ramură a Copacului Indeciziei. Ochii săi mici goneau înainte şi înapoi de la copii la Tommy.

Cu uşurinţă, micul cintezoi se ridică de pe ramură şi zbură în jurul copacului, năvălind în lift şi din afara lui ca şi când ar fi făcut ture în zbor la o cursă aeronautică. Nu îi era deloc greu să treacă pe lângă Copacul Indeciziei iar şi iar, tură după tură.

Desigur, e uşor pentru cintezoi să treacă pe lângă Copacul Indeciziei; ele o mica pasăre, gândiră Ashley şi Brian. Şi un lucru ştiau cu siguranţă, că ei nu erau păsări mici. în cele din urmă, cintezoiul flutură din aripi înapoi spre ramura din faţa lor... şi îşi deschise gura.

Tommy îl auzi pe cintezoi ciripind şi i se păru iritant. O încruntare adâncă, întunecată se curbă pe fruntea şi gura lui. Ashley şi Brian nu auziră ciripitul. Deloc. Nici măcar un cirip. Pentru ei, sunetele de la micul cintezoi nu existau; cintezoiul vorbea.

- Aşadar, voi credeţi că sunteţi doar copii mici, că Tommy e conducătorul vostru, aşteptaţi ca el să decidă şi sunteţi siguri că nu sunteţi o pasăre, spuse vocea din cintezoi.

Ashley şi Brian nu fură surprinşi să recunoască vocea ca fiind AO.

- Interesante etichetele pe care vi le daţi unul celuilalt, nu-i aşa? Vă pare foarte natural. Numiţi o persoană rege, pe alta cerşetor, pe altcineva geniu sau gogoman; pe alţii îi numiţi oameni de succes şi pe unii chiar rataţi.

Pe voi vă numiţi ceva diferit şi acceptaţi atât de uşor că aceia sunteţi. V-aţi gândit vreodată că aceste titluri, că aceste etichete vă deconectează unul de celălalt şi creează un sentiment de separare?

Aceste etichete vă fac să credeţi că voi sunteţi „asta", iar altcineva este „aceea". In timp ce Tommy se holbează la „asta" şi „aceea" vreau să vă puneţi ochelarii şi să veniţi cu mine pentru o secundă...

……………….

…zburaţi cu viteza conştienţei, spuse AO, plonjând şi Învârtindu-se şi rotindu-se de bucurie în timp ce se avânta chiar mai repede. Aripa voastră stângă e gândul şi aripa voastră dreaptă e acţiunea. Când sunt mişcate împreună, ajungeţi repede undeva.

Când Ashley şi Brian se uitară la aripile lor, nimic nu arăta diferit, fiindcă aripile lor erau pur şi simplu braţele lor. Cu braţele întinse, anvergura aripilor lor era mult prea largă pentru a trece de Copacul Indeciziei, totuşi, cu fiecare tură alunecau uşor pe lângă obstacol, de parcă nu ar fi fost acolo.

- încă mai credeţi că nu sunteţi o pasăre? râse AO zgomotos. E uimitor ce vedeţi când încetaţi să priviţi cu o vedere limitată.
Ambii copii erau fermecaţi de experienţa de a zbura mai repede şi mai repede... până ce Brian se întrebă Cum Dumnezeu ne oprim?

Se simţea nehotărât şi, înainte de a putea clipi, stătea nemişcat ca piatra în faţa copacului, având drumul blocat în totalitate, holbându-se iar la „aceasta" şi la „aceea" prin ochelarii înceţoşaţi, împreună cu Tommy.

Ashley termină încă trei ture rapide în jurul copacului, până când îşi făcu griji pentru locul unde era Brian; trebuia să îl scape de vreun necaz teribil? Clipi o dată şi stătu lângă Brian, având şi ea ochelarii înceţoşaţi, din nou. Copacul era încă în drumul lor, iar Tommy era iritat.

- Priviţi la acest creier de pasăre, spuse Tommy, referindu-se la cintezoi. Mică pacoste gălăgioasă, nu-i aşa?...


CUPRINS:

Dedicaţie
Prefaţă la prefaţă
Prefaţă

Capitolul 1
Temperatura creşte

Capitolul 2
Colapsul

Capitolul 3
Norii alegerii

Capitolul 4
Seminţele îndoielii

Capitolul 5
Un moment MacGyver

Capitolul 6
Norii conştienţei

Capitolul 7
Noţiunea soluţiei

Capitolul 8
Soluţia ce îţi poartă numele

Capitolul 8
Sinergia URS

Capitolul 10
Aceasta sau aceea... sau altceva

Capitolul 11
Soluţii ale sufletului

Capitolul 12
Mergi înainte

Postfaţă
Postfaţa după postfaţă

Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec