Trezirea andină

Trezirea andină
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Vă mulţumesc pentru că aţi citit despre călătoria mea pe calea mea spirituală. Am speranţa că aceste cuvinte v-au atins spiritul şi, în aceeaşi măsură, şi mintea, ceea ce vă va conduce la mult mai multe „treziri”. Ceea ce am spus aici este numai o fărâmă de informaţie din vasta moştenire spirituală incaşă. Mai sunt multe de descoperit, prin mine şi prin fraţii şi surorile mele din Anzi. Călătoria continuă.
Cu aceste cuvinte, Jorge Luis Delgado, ghid spiritual peruan şi autor încheie cartea de faţă, în care Delgado ne invită nu numai să-i vizităm ţara natală, Peru, şi să fim martorii călătoriei lui iniţiatice, ci şi să parcurgem noi înşine o călătorie iniţiatică, în universul nostru interior, pentru dobândirea conştiinţei de sine. Cele două călătorii – în lumea fizică şi în lumea spirituală – nu sunt atât de diferite, deoarece, în tradiţia incaşă, nu există separare între lumea fizică şi cea spirituală. Jorge Luis Delgado este expert în parcurgerea acestei căi dintre cele două lumi. El este un chacaruna– o persoană care-i ajută pe oameni să se conecteze cu propriul lor sine.
Jorge Luis Delgado s-a născut într-un mic sat din Anzii Peruani, în apropierea Lacului Titicaca. De la tată, profesor, a moştenit pasiunea pentru ştiinţă, iar de la mamă, descendentă a incaşilor Aymara, a moştenit înclinaţia spre metafizică. Jorge Luis a ales să urmeze o carieră ştiinţifică şi a lucrat mulţi ani de zile ca ghid turistic specializat în descrierea ştiinţifică a zonei Lacului Titicaca. În urma mai multor „semne”, a început să studieze şi partea metafizică a civilizaţiei incaşe şi a zonei pe care o prezenta şi, în scurt timp, a descoperit uriaşul potenţial magic, energetic şi mistic al ţării sale natale, înglobând ulterior, în activitatea de ghid, şi aspectul metafizic. Cunoaşterea lui, reflectată şi în Trezirea andină, cuprinde cultura, obiceiurile şi moştenirea spirituală a incaşilor. Jorge Luis Delgado este recunoscut la nivel mondial ca autoritate în materie de filosofie, spiritualitate şi tradiţie incaşă.

Fragment din carte:

Descoperirea

„Urmând linia energetică, am fost condus la o vale din stânga mea. Am devenit conştient de un zid natural uriaş, din gresie roz, din dreapta mea. Era lat de aproximativ cinci metri şi înalt de şase. Părea a fi foarte vechi. Un misterios portal de piatră mi-a atras atenţia. Pe măsură ce m-am apropiat, am simţit că portalul sau intrarea ducea într-o altă dimensiune. Imediat m-a cuprins un sentiment de reverenţă. I-am cerut permisiunea Spiritului Păzitor al locului ca să mă apropii de portal. Există o tradiţie în Anzi care spune că există păzitori ai tuturor locurilor, în special în locurile sacre. Cum este obiceiul la noi, i-am cerut permisiunea păzitorului, înainte să intru pe tărâmul său. Am îngenunchiat în faţa intrării. Mi-am aşezat apoi mâinile pe treptele situate de o parte şi de alta a intrării. Mi-am pus capul pe piatră şi am observat că acolo era o adâncitură, exact în dreptul celui de-al treilea ochi (o poartă către mintea intuitivă care se află în frunte, formând un triunghi cu cei doi ochi fizici). După câteva momente de calm interior, m-am ridicat şi mi-am aşezat fruntea în adâncitura de treizeci de centimetri a portalului. Mi-am întins braţele cu palmele de o parte şi de alta a intrării. Părea că intrarea fusese făcută pentru o persoană având exact mărimea mea. Se simţea ca şi cum pătrunsesem profund în interiorul meu şi, în acelaşi timp, adânc în structura pietrei.
Următorul lucru în conştiinţa mea a fost senzaţia de culori ce pluteau şi frisoanele ce le însoţeau. După aceea, am avut o senzaţie intensă de căldură şi am vizualizat o pânză de un alb iridescent ce îmi învăluia corpul. Am avut multe viziuni stând în portal. Nu ştiu cât am rămas acolo, într-o stare de beatitudine şi smerenie. Poarta mi-a dat drumul cu blândeţe şi am făcut un pas înapoi, plin de recunoştinţă. Cum stăteam acolo, uitându-mă la poartă, am observat clar două coloane. Erau înalte de douăzeci de metri, goale, şi erau aşezate pe laturi diferite ale porţii. Am stat lângă fiecare coloană şi am simţit energia învârtindu-se în direcţii diferite, o caracteristică a oricărui vortex energetic. Toată această experienţă m-a lăsat calm şi, totuşi, energizat.
Când am făcut un pas înapoi şi m-am uitat la poartă, am reflectat la cea mai semnificativă viziune pe care o avusesem stând acolo. În viziune, vedeam spatele unui bărbat ce trecea prin poartă şi dispărând în zid. Cunoaşterea interioară a inimii mele deschise i-a dezvăluit minţii că bărbatul era Maestrul Aramu Muru, în timp ce trecea prin poartă într-o altă dimensiune.
Una dintre legendele despre Aramu Muru este asociată cu Discul de Aur al incaşilor. În legendă, Aramu Muru a adus un disc de aur din Lemuria (continent legendar în vremuri străvechi), ca simbol al legăturii omenirii cu Hatun Inti (Soarele Divin central). Lemuria, o civilizaţie avansată de pe un continent imens din oceanul Pacific, s-a scufundat înainte ca Anzii să se nască. Când Aramu Muru a hotărât să părăsească această realitate, se spune că a mers la lacul Titicaca şi a trecut prin portal către o dimensiune mistică necunoscută.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.041 sec