Tratat de procedura penala. Partea speciala - Edita a II-a, revazuta si adaugita

Tratat de procedura penala. Partea speciala - Edita a II-a, revazuta si adaugita
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2010
Pagini: 680
Categoria: Penal

DESCRIERE

Rezultat al unei impresionante documentări (aproximativ 330 de lucrări doctrinare - tratate, cursuri, monografii, studii juridice publicate în reviste de specialitate, aproximativ 1400 de soluţii jurisprudenţiale invocate şi peste 170 de acte normative interne şi internaţionale conţinând prevederi conexe desfăşurării procesului penal în România), Tratatul de procedură penală. Partea specială este destinat studenţilor facultăţilor de drept în vederea pregătirii examenelor de promovare şi de licenţă, candidaţilor la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii, candidaţilor la admiterea în profesia de avocat, precum şi acelora care intenţionează să candideze pentru admiterea în alte profesii juridice. De asemenea, lucrarea este, în egală măsură, destinată practicienilor dreptului, cu referire concretă la organele judiciare penale (instanţe de judecată, procurori, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, alte organe de cercetare penală) şi la avocaţi.
În elaborarea lucrării a fost folosit materialul legislativ, jurisprudenţial şi documentar existent la data de 20 ianuarie 2009. Astfel, au fost avute în vedere dispoziţiile Legii nr. 79 din 26 martie 2007, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31 din 19 martie 2008 şi ale Legii nr. 57 din 19 martie 2008.
De asemenea, a fost avută în vedere jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii Constituţionale, la zi.
Nu au fost utilizate prevederi ale Proiectului Noului Cod de procedură penală, întrucât importanţa unei asemenea lucrări ştiinţifice, aflată în raport direct de proporţionalitate cu importanţa socială a procesului penal, conduce la luarea în considerare de către autor doar a actelor normative în vigoare.
Data aparitiei: Mai 2010

Numar de pagini: 680

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec