Trăind o viaţă conştientă. Meditaţii zilnice pe calea toltecă

Trăind o viaţă conştientă. Meditaţii zilnice pe calea toltecă
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8460-24-6
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 228
Format: 11,5x16

DESCRIERE

Singura cale prin care cunoaşterea aceasta să devină realitate o reprezintă practica. Nu vei învăţa niciodată să găteşti sau să faci feluri noi de mâncare dacă nu laşi la o parte cartea de bucate şi nu te duci la bucătărie. La fel stau lucrurile şi în cazul fiecărei cărţi despre cunoaştere – în special în cazul cărţilor sacre ale lumii. Dacă nu faci decât să le citeşti, ele reprezintă doar nişte cuvinte înşirate pe pagină. Savoarea şi înţelesul prind viaţă numai atunci când alegi să pui în practică acele cuvinte. Atunci prinde viaţă o lecţie – când ea devine pentru tine adevăr în momentul de faţă, fiindcă devine o experienţă vie.

Acesta este scopul meditaţiilor zilnice din această carte, anume să te ajute să pui cunoştinţele în practică şi să cunoşti prin proprie experienţă transformarea aceasta. Recomanda- rea mea e să faci o singură meditaţie pe zi, ca să-ţi acorzi timpul necesar pentru a reflecta cum trebuie la fiecare pasaj şi să pui în practică ceea ce citeşti. Dacă faci mai mult de una pe zi, le reduci impactul.

------

Când ne trăim viaţa într-o stare de conştienţă, vedem că perfecţiunea există deja. Departe de a fi defectuoasă, o viaţă în care noi continuăm zi de zi să facem ceea ce ne place mai mult să facem şi ne îmbunătăţim abilităţile sau măiestria este o viaţă deplină. Exersăm nu pentru că suntem în căutarea perfecţiunii, căci perfecţiunea e exprimată prin acţiunea de a fi vii. Ci pentru că exerciţiul repetat e calea spre măiestrie. Viaţa se îmbunătăţeşte constant nu fiindcă aşa „trebuie”, ci pentru că lucrul acesta e consecinţa pasiunii şi iubirii necondiţionate.

----

Arta de a trăi cu conştienţă se referă la perfecţiune şi iubirea necondiţionată. Ea înseamnă să-ţi dai seama că în fiecare moment al vieţii, alegerea e în mâinile tale. Poţi alege să vezi lumea prin ochii judecătorului care e motivat de iubirea condiţionată şi atunci poţi crea o ierarhie şi multiple niveluri ale lui „eu sunt mai bun şi tu eşti mai rău”. Sau poţi alege să vezi lumea prin ochii iubirii necondiţionate şi atunci nu există nicio ierarhie. Toţi oamenii îşi trăiesc viaţa exprimându-şi unicitatea – care e reprezentată de modul în care spun „da” sau „nu”, indiferent dacă ei sunt sau nu conştienţi de asta. Viaţa e perfectă fiindcă ea e adevărul care există în acest moment. Asta e viaţa lor.

-------

Avem întotdeauna de ales. Pot schimba lucrurile printr-o alegere: dacă îmi place felul în care decurge un lucru, pot continua să fac lucrul respectiv. Dacă nu-mi place, îl pot schimba. şi nu pentru că aşa trebuie, ci pentru că aşa vreau.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec