Traficul si consumul ilicit de droguri Aspecte multidisciplinare

Traficul si consumul ilicit de droguri Aspecte multidisciplinare
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 266
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Odata cu primele incriminari ale traficului si consumului de droguri s-au ridicat o serie de probleme specifice. Acestea au evoluat continuu, necesitând o adaptare de ordin legislativ si strategic.

Dinamica acestui gen de criminalitate este extrem de pronuntata pe fondul criminalitatii organizate, a caracterului transnational, a spalarii banilor etc. si, mai nou, a crizei mondiale care apare ca un factor favorizator prin destabilizarea economica si sociala. Originalitatea lucrarii consta în examinarea fenomenului prin prisma coordonatelor actuale.

Autorul îsi propune sa cerceteze si sa traga concluzii în lumina doctrinei judiciare cu privire la obiectul juridic al infractiunilor de trafic si consum ilicit de droguri, procedeele de investigare ale acestor infractiuni, activitatile pentru administrarea probelor si tratamentul juridico-penal.

Se evidentiaza caracterul multidisciplinar, complementar cadrului penal. În acest sens, de retinut consideratiile criminologice si criminalistice, care, dincolo de o abordare conceptuala a fenomenului, releva conexiunile dintre traficul de droguri si criminalitatea organizata.

Prof. univ. dr. Lucian IONESCU

Date tehnice

Titlu: Traficul si consumul ilicit de droguri
Pret: 42, 00 RON
ISBN: 978-973-127-796-7
Format: A5 14, 5 x 20, 5
Pagini: 266
Autor: Nicoleta-Elena Buzatu
Publicat de: Editura Universul Juridic
Colectia: Monografii
Data aparitiei: Aprilie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec