Tot ceea ce ati dorit sa stiti despre regi si nu ati indraznit sa intrebati niciodata

Tot ceea ce ati dorit sa stiti despre regi si nu ati indraznit sa intrebati niciodata
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 384
Categoria: Istorie

DESCRIERE

„Cartea lui Alexander von Schönburg este cât se poate de potrivită să slujească pasiunii noastre de a bârfi. Autorul este un insider al înaltei societăți, de unde și forța și culoarea descrierilor sale.“

Ijoma Mangold, Süddeutsche Zeitung


Cum devii rege? De ce poartă regii coroană? Și ce ține regina în poșetă? Iată doar câteva dintre întrebările care primesc un răspuns în volumul de față. Alexander von Schönburg se simte la largul său în lumea capetelor încoronate: face parte din înalta nobilime, soția sa este nepoata reginei Elisabeta a II-a. Autorul alcătuiește un „tablou de moravuri“ spiritual și inteligent al regalității, de la figuri mitice și biblice ca regele Arthur și regele David până la suveranii mult-mediatizați ai zilelor noastre, cu treceri subtile de la amuzante nimicuri până la istoria culturii. Și cine nu ar vrea să afle de ce regii devin „autentici“ abia după ce au fost unși și de ce Queen Mum „s-a aprins ușor“ în prezența lui Alexander von Schönburg?


„Odată, la vânătoare, s-a întâmplat ca împăratul Ferdinand I al Austriei, cunoscut în istorie drept cel Bun, să doboare un vultur, iar când i-a fost adus a rămas extrem de dezamăgit să constate că pasărea are un singur cap, de vreme ce pe blazonul familiei sale avea două.“

Alexander von Schönburg, Tot ceea ce ați dorit să știți despre regi...

Contele Alexander von Schönburg este căsătorit cu Prințesa Irina Verena de Hessa, nepoata Prințului Christoph de Hessa și strănepoata Reginei Elisabeta a II-a. împreună au trei copii: Maria-Letitia, Maximus Carolus Joachim Maria și Valentin Polykarp Joseph Maria. Sunt descendenți direcți ai Reginei Victoria și stră-stră-strănepoți ai Prințesei Margareta de Prusia, fiica cea mică a împăratului Frederic. Copiii au fost excluși de la succesiunea la tronul britanic din cauza confesiunii lor catolice.

Contele Alexander von Schönburg, ca jurnalist, a colaborat printre altele, la Esquire, Die Welt şi Vogue. A fost redactor al paginilor berlineze din Frankfurter Allgemeine Zeitung şi editorialist la Süddeutsche Zeitung. A făcut parte din cvintetul literar-pop care a editat Tristesse Royale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.046 sec