Thriller 1

Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 216
Format: 14x21

DESCRIERE

Apariţia acestei antologii, în 2006, a constituit un eveniment literar îndelung aşteptat, deopotrivă de critici cât şi de public, Thriller fiind prima colecţie de proză scurtă de gen, şi cuprinzând 30 de povestiri scrise de 32 dintre cei mai renumiţi şi premiaţi scriitori americani contemporani de literatură thriller, poliţistă sau de suspans, cu toţii membri ai asociaţiei International Thriller Writers, Inc. (ITW). James Patterson, editorul acestei remarcabile antologii, este unul dintre cei mai bine cotaţi autori americani la ora actuală, cu mai multe bestselleruri la activ, dintre care două au cunoscut ecranizări de succes.

Tematica diversă, stilurile narative variate, intrigile bine conturate, tensiunea gradată şi misterele care se ţin lanţ fac din această carte o colecţie de mici bijuterii literare, adresată atât publicului avizat, aşadar fanilor împătimiţi ai genului (care se vor bucura de reîntâlnirea cu scriitori precum Lee Child, John Lescroart, Gayle Lynds, David Morell, Michael Palmer şi mulţi alţii), cât şi cititorilor neiniţiaţi, dar dornici să se familiarizeze de la bun început cu numele mari ale thrillerului american. Antologia este cu atât mai reprezentativă cu cât reuneşte toate categoriile importante ale genului, de la thrillerul istoric (cu personaje celebre precum Thomas Jefferson sau John Adams, în povestirea lui Katherine Neville, Clubul de marţi) sau politic (în scenariul imaginat de Steve Berry, legat de capturarea şi uciderea lui Osama bin-Laden), la cel de acţiune, cu spioni şi agenţi sub acoperire, de la genul clasic, cu detectivi şi psihologi criminalişti, până la proza de anticipaţie (reprezentată aici de James Rollins) şi thrillerul medical (în care Michael Palmer excelează).

Aşadar, o carte care se citeşte cu sufletul la gură, captivantă prin subiectele diverse şi atmosfera percutantă pe care fiecare autor în parte reuşeşte să o creeze.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0184 sec