Thocomerius–Negru Vodă Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti

Thocomerius–Negru Vodă Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Ediția: a III-a
Pagini: 236
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Ediţie revăzută şi adăugită

„De două veacuri, istoriografia noastră e obsedată de «continuitate», deci de permanenţă, de imobilitate; e o viziune strâmtă şi statică. Or, ceea ce a dat naştere Europei noi, cea de după Imperiul Roman, a fost Istoria în mişcare, au fost valurile succesive care, pornite din adâncul Asiei, i-au împins rând pe rând pe huni, care au pus în mişcare popoarele germanice, acestea, la rândul lor, i-au împins pe slavi, iar în urmă au venit celelalte mari valuri turanice, avarii, bulgarii, maghiarii, pecenegii, uzii, cumanii... Voivodatele româneşti sunt rezultatul indirect al ultimului val, cel cuman, lovit şi alungat, la rândul lui, de valul mongol din 1241.
Când încercăm să înţelegem geneza tuturor noilor state din Europa medievală - tocmai din acest punct de vedere, al barbarilor mi­gratori, trebuie să privim, nu din perspectiva vechilor populaţii sedentare!" (Neagu DJUVARA)
Neagu Djuvara

NEAGU M. DJUVARA s-a născut la Bucureşti în 1916, într-o familie de origine aromână aşezată în ţările române la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni politici, diplomaţi şi universitari. Licenţiat în litere la Sorbona (istorie, 1937) şi doctor în drept (Paris, 1940).

Ediție: a III-a, revăzută şi adăugită

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec