Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VIII-a - LIMBA SI LITERATURA ROMANA

Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VIII-a - LIMBA SI LITERATURA ROMANA
Preț: 14,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-135-781-2
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 160
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

• repere de interpretare

• exerciţii

Această carte se adresează deopotrivă elevilor şi profesorilor, întrucât abordează texte din toate manualele alternative, construind, astfel, o imagine de ansamblu a literaturii române, de la începuturi şi până la Mircea Cărtărescu. Este un auxiliar care respectă programa şcolară, riguros din punct de vedere didactic şi ştiinţific, dar având, totodată, caracter complementar, deschis. Lucrarea este, implicit, un ghid de lectură, oferind informaii suplimentare, faţă de manuale, despre viaţa şi creaţia fiecărui scriitor, despre contextul literar în care au apărut operele analizate.

Cartea este şi un instrument eficient în pregătirea pentru evaluarea naţională, deoarece cuprinde, într-o formă sintetică, toate problemele de teorie literară prevăzute în programa pentru examen. De asemenea, sunt prezentate modele de compuneri de tip argumentare, povestire, rezumat, caracterizare de personaj, semnificaţia titlului.
Atașamente

Despre autor


Ştefana Neagu

Ştefana Neagu este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Targovişte. A absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti, secţia romană-franceză. A publicat volumele: Teste de limba română. Dicţionare practice, 2000; Limba şi literatura română. Teste pentru examenul de capacitate, 2002 (in colaborare); Limba şi literatura română – Ghid pentru pregătirea concursurilor şi olimpiadelor şcolare, 2010 (in colaborare).Luminiţa Paraipan

Luminiţa Paraipan este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia romană-engleză, Universitatea Hyperion, Bucureşti. A publicat, in calitate de coautor, volumele: Evaluare naţională – Limba şi literatura română (2010, 2011, 2012, 2013); Limba şi literatura română – Caiet de lucru, clasa a V-a (2012).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec