Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VII-a - LIMBA SI LITERATURA ROMANA

Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VII-a - LIMBA SI LITERATURA ROMANA
Preț: 14,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-135-783-6
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 160
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

• repere de interpretare

• exerciţii

Această carte se adresează deopotrivă elevilor şi profesorilor, întrucât abordează texte din toate manualele alternative, construind, astfel, o imagine de ansamblu a literaturii române, în evoluţia ei. Este un auxiliar care respectă programa şcolară, riguros din punct de vedere didactic şi ştiinţific, dar având, totodată, caracter complementar, deschis. Lucrarea este, implicit, un ghid de lectură, oferind informaţii suplimentare, faţă de manuale, despre viaţa şi creaţia fiecărui scriitor, despre contextul literar în care au apărut operele analizate.

Se oferă elevilor direcţii de abordare a literaturii, elementele-cheie pentru înţelegerea şi interpretarea textului, aplicaţii ale cunoştinţelor de teorie literară. Sunt prezentate, într-un stil agreabil şi just totodată, fişe de lectură structurate atent, care pot fi adaptate de profesori în funcţie de nivelul clasei. Este importantă, pe de altă parte, creativitatea elevilor şi multe exerciţii sunt gândite în acest sens.
Ştefana Neagu

Ştefana Neagu este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Targovişte. A absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti, secţia romană-franceză. A publicat volumele: Teste de limba română. Dicţionare practice, 2000; Limba şi literatura română. Teste pentru examenul de capacitate, 2002 (in colaborare); Limba şi literatura română – Ghid pentru pregătirea concursurilor şi olimpiadelor şcolare, 2010 (in colaborare).Luminiţa Paraipan

Luminiţa Paraipan este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia romană-engleză, Universitatea Hyperion, Bucureşti. A publicat, in calitate de coautor, volumele: Evaluare naţională – Limba şi literatura română (2010, 2011, 2012, 2013); Limba şi literatura română – Caiet de lucru, clasa a V-a (2012).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec