Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal editia a 2-a, revazuta si adaugita

Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal editia a 2-a, revazuta si adaugita
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-27-0024-9
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 312
Categoria: Civil

DESCRIERE

Prezenta lucrare, redactata de un colectiv de autori din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, se adreseaza in primul rand studentilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru examenul de licenta, insa poate fi utila si celor care doresc sa sustina examenul de admitere sau de definitivat in profesiile juridice.

Structurata in patru mari capitole, corespunzatoare dreptului civil, dreptului procesual civil, respectiv dreptului penal si dreptului procesual penal, lucrarea cuprinde un numar de 1350 de grile cu o varianta sau doua de raspuns. In scopuri practice, cititorul este introdus in tematica examenului de licenta aferenta fiecarui an de studiu.
In materia dreptului civil, grilele reiau aspecte din partea introductiva (teoria generala, persoanele), precum si aspecte ce apartin materiei drepturilor reale si a obligatiilor, contractelor speciale si succesiunilor. Din procedura civila, sunt abordate urmatoarele institutii: judecata in prima instanta, caile de atac, procedurile speciale si executarea silita.

Tematica dreptului penal cuprinde atat partea generala, cat si partea speciala, in timp ce la procedura penala grilele elaborate au in vedere numai partea generala – participantii la procesul penal, actiunea penala si actiunea civila in procesul penal, competenta organelor judiciare.

Toate grilele sunt elaborate in conformitate cu legislatia in vigoare, respectiv Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, respectiv, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal si Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0157 sec