Teste grilă de drept procesual penal - Editia 2

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-27-0299-1
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Editia a 2-a a lucrarii Teste grila de drept procesual penal cuprinde 1007 grile de procedura penala, menite sa ajute la asimilarea materiei si la testarea cunostintelor dobandite. Gandita atat pentru a raspunde nevoilor studentilor pentru promovarea examenelor de an sau de licenta, cat si pentru a-i ajuta pe candidatii la admiterea in profesiile juridice, lucrarea trateaza partea generala si pe cea speciala ale noului Cod de procedura penala, iar raspunsurile corecte (unul sau doua) sunt insotite de indicarea articolului sau articolelor din Cod care constituie temeiul grilei.

***

Dreptul procesual penal permite verificarea cunostintelor intr-o multitudine de forme, iar grilele asigura asimilarea chintesentei (institutiilor) oricarei materii. In plus, in contextul actual, intrarea in vigoare a unui nou Cod de procedura penala impune insusirea si fixarea noilor reglementari, pentru toti cei interesati de domeniu.

Dupa cum stim, de cativa ani, concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si Barou testeaza cunostintele candidatilor cu ajutorul acestei metode. Prin urmare, se impune familiarizarea fiecarui candidat cu acest tip de testare, prin rezolvarea unui numar cat mai insemnat de intrebari de tip grila, pentru a deprinde modalitatea corecta de abordare a acestora.

Lucrarea Teste grila de drept procesual penal presupune verificarea cunostintelor dobandite, respectand intocmai dispozitiile Codului. Din acest motiv, ea este structurata in doua mari parti – corespunzatoare Partii generale si Partii speciale ale Codului de procedura penala – si acopera integral tematica ceruta pentru examenele de licenta si admitere in profesie.
Intrebarile au grade diferite de dificultate, volumul cuprinzand atat grile de testare a cunostintelor de baza, care sa verifice efectiv cunoasterea prevederilor Codului, cat si grile complexe, ce presupun efectuarea de corespondente intre institutii si o aplicare integrata a cunostintelor dobandite.

Dupa modelul examenelor de admitere la Institutul National al Magistraturii si in Barou, pot exista una sau doua variante corecte de raspuns. Pentru a facilita procesul de asimilare si testare a cunostintelor, raspunsurile corecte sunt insotite de indicarea temeiului de drept (articolul sau articolele din Cod) ce a stat la baza elaborarii fiecarei grile.

Culegerea Teste grila de drept procesual penal este, asadar, recomandata studentilor, masteranzilor si candidatilor la concursuri, in vederea unei intelegeri cat mai apropiate de realitatea pe care legiuitorul a avut-o in vedere la momentul elaborarii noului Cod de procedura penala.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0165 sec