Teste de biologie clasa a VII-a - pentru uz curent, concursuri scolare, olimpiade

Teste de biologie clasa a VII-a - pentru uz curent, concursuri scolare, olimpiade
Preț: 19,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 206

DESCRIERE

Teste de biologie clasa a VII-a - pentru uz curent, concursuri scolare, olimpiade - Geluta Golesteanu, Mariana Fotescu Lucrarea de fata este structurata conform capitolelor corespondente din cele trei manuale alternative aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si respecta programele de biologie in vigoare. Au fost propusi itemi, in cea mai mare parte de dificultate medie, itemi care testeaza cunostintele dar si probleme care fac apel la gandire si se rezolva prein rationalitate logice, corelari interdisciplinare si calcul matematic. Testele pot fi aplicate la clasa deoarece exista in general, o concordanta intre cuantumul testului si nivelul de varsta al elevului testat. Itemii sunt de tipul: complement simplu, complement grupat, cauza-efect, asocieri si probleme. Aceasta culegere de teste se adreseaza elevilor pentru pregatirea zilnica, profesorilor ca un instrument de evaluare eficienta si rapida, precum si candidatilor la concursulurile si olimpiadele scolare. Complement grupat: I. Epiteliul mucoasei olfactive: 1. se află la nivelul cornetului nazal inferior; 2. este alcătuită din celule receptoare şi de susţinere; 3. are o suprafaţa de 10 - 12 cm2; 4. conţine celule olfactive care sunt neuroni bipolari. II. Bulbul olfactiv: 1. conţine neuroni motori; 2 conţine neuroni senzitivi; 3. include mucoasa olfactivă; 4. se găseşte deasupra unui os ciuruit III. Segmentul de conducere al analizatorului olfactiv este format din: 1. celule senzitive; 2. axonii neuronilor bipolari; 3. bulbul olfactiv; 4. nervul olfactiv. IV. Adaptarea la un miros: 1. constă în scăderea sensibilităţii olfactive pentru o anumită substan(ă odorantă: 2. este un proces care se produce lent; 3. este un proces specific numai pentru un anumit miros: 4. nu permite perceperea altor mirosuri în mod normal. V. Acuitatea olfactivă: 1. este mai mare la animale decât la om; 2. este cu atat mai mare cu cât concentraţia substanţei odorante este mai mare; 3. este mai ridicată ia degustătorii de vinuri: 4. nu este influenţată de suprasolicitarea mucoasei olfactive. DIN CUPRINS: Cuvant inainte Cheia de rezolvare a testelor Capitolul I - Alcatuirea corpului uman Capitolul II - Functiile de relatie Sistemul nervos Celula nervoasa. Maduva spinarii Encefalul Analizatorii Analizatorul visual Analizatorul acustico-vestibular Analizatorii olfactiv si gustativ Analizatorul cutanat Sistemul endocrine Sistemul locomotor Sistemul osos Sistemul mucular Capitolul III - Functiile de nutritie Sistemul digestiv si digestia Sistemul circulator si circulatia Sistemul respirator si respiratia Sistemul excretor si excretia Capitolul IV - Functia de reproducere Capitolul V - Elemente de metabolism Adaptarea la mediu a organismului uman Bioritmurile omului Raspunsuri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec