Terapie naturista cu flori de Bach

Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 263
Format: 17x24

DESCRIERE

Terapie naturista cu flori de Bach - Adriana Condorovici


…analizând cu luciditate laturile personalităţii noastre, ne putem ajuta să ajungem la o viziune amplă şi complexă în combinarea unui anumit remediu cu flori de Bach, unde ansamblul de fenomene din natură se bazează în principiu pe aspectul de rezonanţă, sau prin relaţia cauză-efect.

Nimic din viaţa unei fiinţe umane nu i se întâmplă în virtutea hazardului.

Dacă ne gândim doar la mişcarea atomilor prin spaţiu, putem să transferăm această imagine independentă în viaţa noastră şi să acceptăm că tot ceea ce am făcut, facem sau intenţionăm să acţionăm, va lăsa cu siguranţă o amprentă în aranjarea simbolică a vieţii noastre.

O existenţă săracă în acţiuni benefice şi total lipsită de optimism, de încredere, de umilinţă şi transfigurare, marcată de conservarea unor tentaţii negative va genera, mai devreme sau mai târziu, un anumit tip de boală, sau o predispoziţie către o anumită suferinţă.

O anxietate la început pasageră va ajunge, în timp, să aibă o anumită continuitate, cu fluctuaţiile ei specifice.

O criză acută de stomac sau o durere surdă a oaselor - iată simptome ce pot fi traduse printr-un blocaj emoţional, acea impresie ascunsă că nu ne putem mişca, un sens de neputinţă în a accepta lecţia noastră pe care trebuie să o învăţăm în acel moment.

Este uşor de discutat caracterul unei persoane care are nevoie de ajutor, dar aici ne aflăm într-o etapă de înţelegere şi de transformare prin intermediul simţurilor noastre trăind acea transformare vibraţională total benefică la care putem ajunge cu ajutorul remediilor din flori de Bach.

Astăzi există o gamă variată de terapii, cu metode de armonizare a corpului şi a minţii omului, dar, folosind tratamentul cu aceste remedii din esenţe florale, care poate fi urmat de oricine, indiferent de vârstă sau origine religioasă - atât de către vegetarieni, cât şi de către cei mai sceptici - vom simţi cum suntem călăuziţi să descoperim, treptat, "miezul" cunoaşterii propriei noastre fiinţe şi să ne integrăm în el.


Fragment din carte:


Ulmul este un copac originar din Anglia şi îl putem întâlni în grădini, cultivat în scopuri ornamentale, fiind considerat în general ca o plantă rară.

Acest copac maiestuos este întâlnit în Asia Occidentală, în America de Nord sau în nordul Africii, ajungând la o înălţime de până la 30 m. Aspectul profund care se poate înţelege din această tipologie prin legătura simbolică a arborelui este responsabilitatea.

Suntem obişnuiţi să folosim expresii pe un fond spiritual, să exemplificăm mereu iubirea şi puritatea în exterior, dar foarte puţini vorbesc despre responsabilitate.

Dr. Bach a urmărit să renunţe la rezultatele pe care le poate oferi o societate efemeră, dedicându-se în totalitate găsirii unei metode de autovindecare.

El nu ar fi reuşit niciodată să îşi ducă marea operă la bun sfârşit dacă nu ar fi fost pe deplin responsabil de misiunea sa pe Pământ.

Acest copac demn de luat în seamă a creat cu siguranţă în sufletul medicului Bach dorinţa de a cunoaşte în profunzime toate nuanţele unei responsabilităţi plenare.

…………………………

Ulmus procera reprezintă simţul natural al responsabilităţii, determinându-ne să credem cu curaj în fiecare din acţiunile în care suntem angrenaţi. "Nobleţea curajului face bine atunci când nu suntem constrânşi", spune un vechi proverb italian.

Cuvântul "curaj" este un substantiv care derivă din cuvântul latin "coraticum" - "cor" - "cordis" - care înseamnă inimă, fiind o virtute a omului descrisă deobicei ca putere în faţa pericolelor, ca seninătate în confruntarea cu unele riscuri ori capacitate de a rezista chiar şi atunci cănd apar durerile corpului fizic. "Cine are curajul să râdă în faţa dificultăţilor, este stăpânul întregii lumi", a spus odată marele poet italian Giacomo Leopardi.


CUPRINS:


Introducere

Ghid de folosire

Agrimony
Aspen
Beech
Centaury
Alchimia plantelor
Cerato
Cherry Plum
Chestnut Bud
Chicory
Clematis
Crab Apple
Elm
Genţiana
Gorse
Heather

Florile de Bach si problemele sexuale

Holly
Honeysuckle
Hornbeam
Impatiens
Larch
Mimulus
Mustard
Oak
Olive
Pine
Red Chestnut
Rock Rose
Rock Water

Increderea şi bucuria de a trăi

Scleranthus
Star of Bethlehem
Sweet Chestnut
Vervain
Vine
Walnut
Florile de Bach şi
Water Violet
White Chestnut
Wild Oat
Wild Rose
Willow

Filozofia medicului Edward Bach
Etapele Principale Din Viaţa Medicului Edward Bach

Rescue Remedy
Cum se foloseşte corect Rescue Remedy
Cum se prepară aceste remedii
Cum procedăm pentru Rock Water
Cum se utilizează aceste esenţe de flori de Bach
Metode de folosire a remediului
Atunci când avem senzaţia că esenţele nu funcţionează
Catalizatori
Cum răspunde organismul după o perioadă de timp la acest tratament
Ce se întâmplă dacă esenţele nu au fost alese corect
Pacientul şi terapeutul
Diagnosticarea
Prima şedinţă şedinţa succesivă
Cum se menţin aceste esenţe
Compatibilitate cu alte terapii

Diverse observaţii

Bibliografie


Autor: Adriana Condorovici

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0190 sec