Terapia integrarii trecutului

Terapia integrarii trecutului
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-588-705-3
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

Terapia integrarii trecutului. Demontarea mecanismelor defensive dobandite de-a lungul vietii - Ingeborg Bosch

Această terapie ne ajută în primă instanţă să ne identificăm şi să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor.

Ideea centrală de la care se porneşte este aceea că adulţii interpretează distorsionat experienţele de viaţă prin filtrul unor mecanisme de apărare învăţate în copilărie, care nu-şi mai găsesc utilitatea în prezent.

Copii fiind, cu nevoi de securitate şi iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu nişte capacităţi limitate de înţelegere a lumii şi de acţiune, ne-am tradus experienţele şi acţiunile persoanelor care ne aveau în grijă asimilând idei precum: „Dacă..., înseamnă că eu am fost de vină, eu am greşit, nu sunt suficient de bun încât să...“

Mecanismele de apărare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile şi mult mai uşor de înţeles decât v-aţi putea închipui.

Ajunşi la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deşi bune în copilărie, se dovedesc a ne influenţa simţămintele şi acţiunile într-un mod contra-productiv, îngreunându-ne sufletul, relaţiile, viaţa socială şi profesională, blocându-ne potenţialul creativ şi sabotându-ne fericirea.

Aşadar terapia PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutându-ne în primă instanţă să ne identificăm şi să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor. După cum susţine şi autoarea, trecutul trebuie să rămână în trecut, iar dificultăţile din prezent nu trebuie să fie alimentate de răni vechi - respingere, furie, stres sau temeri legate de eşec.

Fragmente din carte:

…în primele câteva săptămâni ale acestui program îţi voi arăta cum să-ţi instalezi propriul „observator intern". Odată tăcut acest lucru, vei începe să recunoşti acele gânduri, emoţii şi acţiuni care îţi complică viaţa şi îşi au originea în creierul tău emoţional.

Cum spuneam, aceasta este partea din creier care acţionează înainte să gândească şi adesea generează reacţii de supravieţuire. Vei descoperi că atunci când eşti iritat sau plin de nervi, cel care se manifestă este creierul tău emoţional, nu cel raţional. La fel se întâmplă şi când eşti speriat, stresat sau agitat, când te simţi ruşinat, vinovat sau copleşit.

Vei vedea că multe sentimente care ţi se păreau perfect normale în circumstanţele date nu sunt chiar atât de adecvate şi „normale" până la urmă. Vei descoperi că ele arată că partea emoţională din creierul tău a declanşat o alarmă, ceea ce a făcut ca o strategie de supravieţuire depăşită să pună stăpânire pe tine…

CUPRINS:

Introducere
Fundamente teoretice

Etapa 1. Auto analiza
Când mă găsesc sub influenta creierului emotional?

Etapa 2. Recunoasterea simbolurilor
Ce declansează reactia creierului meu emotional?

Etapa 3. Dezactivarea mecanismelor de apărare
Cum să-ti reprogramezi creierul emotional si să trăiesti constient ACUM

Studii de caz
Arta de a trăi constient

Anexa 1
Test pentru identificarea profilului defensiv

Anexa 2
Explicatii suplimentare si exemplificări ale celor cinci apărări

Anexa 3
Test de recunoastere a mecanismelor de apărare

Anexa 4
Tehnici de respiratie: Cum să-ti asculti trupul, să-ti calmezi frica si stresul

Anexa 5
Arta de a trăi holistic

Anexa 6
Cum găsesti un terapeut PRI

Anexa 7
Pentru terapeuti care vor să afle mai multe despre PRI

Glosar
Note explicative
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec